1. FBC Trenčín oslavuje ďalší majstrovský titul

Družstvo ŠK 1. FBC Florbal Trenčín porazilo svojho finálového súpera Tsunami Záhorská Bystrica 3:1 na zápasy. V hlavnom meste si po dominantnej tretej tretine zaistili zlaté medaily vďaka víťazstvu 8:2.  

Tempo tohto stretnutia sa zvyšovalo opatrne. Domáci často držali loptičku na svojich florbalkách, ale radšej dbali na poctivú defenzívu. Gólman Trenčanov, Jakub Klobučník, napriek tomu neostal bez práce. Prvýkrát ho hráči Tsunami prekonali až na začiatku 15. minúty, keď Šimon Šmajda dostal presnú prihrávku priamo k blízkosti brány a odtiaľ sa už nemýlil. 

Trenčania sa na zoznam strelcov dostali neskôr, v druhej tretine. Zatlačili svojho súpera do obranného pásma a aj sa im to vyplatilo, keďže Michal Amrich, ktorý bol na konci úspešnej kombinácie, vyrovnal na 1:1. Od polovice zápasu už môžeme hovoriť o otvorenejšej a rýchlejšej hre ako tomu bolo doteraz. Viac z toho ťažili domáci. Tí sa po góle Martina Kuboviča opäť dostali do vedenia. O šesť minút ho mohli ešte zvýšiť počas presilovej hry, ale nie len že ju nevyužili, ale aj počas nej sami inkasovali od Karola Pelczarskeho. Brankár Tsunami, Jakub Haverla, pustil za seba v tejto tretine aj tretí gól, ten vznikol z chyby v záhorskej defenzíve, ktorú využil Samuel Virga. 

V úvode poslednej dvadsaťminútovky dostali domáci príležitosť vyrovnať skóre, ale aj Amrich sa presadil vo vlastnom oslabení a to do odkrytej brány. Dobre umiestnený bol aj na konci 49. minúty Matúš Machara. Z nepríjemného uhla, ale z bezprostrednej blízkosti brány, zvýšil na už 2:5. Hráči Tsunami hlavy ešte nezavesili, ale aj keď sa dostali do nádejných ofenzívnych šancí, tak Klobučník ostal v tejto fáze duelu neprekonaný. V záverečných ôsmich minútach hrali domáci v hneď dvoch ďalších početných výhodách, ale nevyužili ani jednu. Trenčiansky útočník Tomáš Kvasnica v oboch týchto presilových hrách skóroval. Tsunami tak inkasovala vo všetkých štyroch presilovkách a sama nestrelila gól v ani jednej. Desiaty gól a teda na 2:8 padol do zámerne neobývanej brány, keďže domáci sa ešte pokúsili odvolať Haverlu na posledný vabank. Aj do posledných sekúnd sa snažili rozdiel v skóre aspoň zmenšiť. Trenčania si už všetko ubránili. 

Pomerom 3:1 na zápasy tak porazili Tsunami vo finálovej sérii. Po jednoznačnom víťazstve v základnej časti si vybojovali aj majstrovský titul. 

 

Tsunami Záhorská Bystrica — ŠK 1. FBC Florbal Trenčín 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter