1. FBC Trenčín v prvom zápase sezóny zdolal Grasshoppers

Florbalisti 1. FBC Trenčín vstúpili do sezóny 2020/2021 rovnakým spôsobom, ako sa rozlúčili s predošlým ročníkom – víťazne. V prvom zápase novej edície extraligy mužov zdolali na domácej palubovke hráčov Grasshoppers Žilina 8:5.

 

1. FBC Trenčín síce ani raz neprehrával, ale „kobylky“ ukázali svoju bojovnosť, keď sa dvakrát v zápase dotiahli na rozdiel jediného gólu (2:3, 5:6). Prvým úspešným strelcom novej sezóny sa stal kapitán Trenčanov Branislav Mitucha. Skóre otvoril v štvrtej minúte a v desiatej pridal aj ďalší zásah. Rovnako dva góly strelil aj Tomáš Kvasnica. Strelecky ich však zatienil iný junior Filip Fürsten, ktorý dosiahol hetrik.

Napriek víťazstvu nebol s výkonom zverencov príliš spokojný tréner Považanov Jan Holovka. „Máme tri body, ktoré sme chceli. Vyhrali sme ale čo sa týka florbalu nebolo to ideálne. Včera sme sa stretli všetci pred prvým zápasom. Chýba nám súhra, kvalita v rozohrávke. Bolo tam veľa chýb, ktoré vlani neboli. Budeme musieť veľa trénovať, aby sme skvalitnili našu hru. Z minulej sezóny nám chýba osem hráčov. Tím máme poskladaný nanovo a inak. Muselo sa to prejaviť. Nečakal som zázraky ale viac boj ako florbal,“ uviedol český tréner.

„Som rád, že hráči do zápasu išli na maximum a po zásluhe sme tri body získali. Ideme od zápasu k zápasu. Základná časť je pre nás tréning a neriešime súpera. Musím pochváliť mladého juniora Filipa Fürstena, ktorý dal tri góly. Bojoval a hral slušne. Mrzí ma zranenie Karola Pelczarského,“ dodal Holovka.

Kormidelník tímu Grasshoppers Martin Veneny športovo uznal, že víťaz zápasu bol kvalitnejší ako zdolané družstvo. „Súper bol lepší. Bol lepší na lopte i mimo lopty. My sme sa snažili hrať hlavne bez chýb a trošku mu znepríjemňovať hru. Očakávali sme, že Trenčín bude veľmi dobrý s loptičkou v útočnom pásme. Žiaľ, spravili sme dostatočné množstvo chýb a dostali súpera na ‘koňa‘ už v prvej tretine,“ zhodnotil duel tréner Žilinčanov.

„Pozitívne je, že aj napriek tomu, že bol súper lepší, my sme to dokázali zdramatizovať a zo stavu 2:6 sa dotiahnuť na 5:6. Veľká škoda je, že sme dostali smolný gól. Posledné tri minúty sme sa chceli ešte nadýchnuť a niečo s výsledkom spraviť. Trenčín má svoju silu, pre nás to bolo náročné. V lete sme výrazne omladili káder. Verím, že keď budeme trpezliví, aj my sa dostaneme na vyššiu úroveň. Dúfam, že takýchto zápasov budeme hrať viac,“ doplnil Veneny.

Celý záznam zo stretnutia si môžete pozrieť na TOMTO odkaze. Zostrih je k dispozícii TU.

 

Výsledok predohrávky 1. kola extraligy mužov:

Piatok – 11. septembra 2020:

1. FBC Trenčín – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 8:5 (4:2, 2:1, 2:2)

 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter