1. Liga mužov: V boji o celkové víťazstvo si zmerajú sily DTF a RAptORs

Počas víkendu sa v druhej najvyššej súťaži mužov odohrali ďalšie dve kolá playoff semifinále. Detva získala tretí bod po tesnej výhre nad Žatvou a v Topoľčanoch prebiehala dvojdňová florbalová dráma. 


DTF team Detva : Žatva 90 Dolný Kubín (stav série) 3:0 

Podpoľanci sa v Mútnom dostali do vedenia už počas piatej minúty, zásluhou Petra Masára, no Oravci v priebehu prvého dejstva vyrovnali na 1:1. Druhú dvadsaťminútovku gólovo otvorila Žatva, prostredníctvom florbalky Juraja Tótha, Detva však o vedenie v zápase nemienila prísť a v priebehu necelých troch minút sa im podarilo skórovať 3 góly, zatiaľ čo 3 sekundy pred koncom štyridsiatej minúty Oravci skóre upravili na 3:4. V poslednej tretine Detva navýšila skóre tromi gólmi na 7:4, no domácim hráčom išlo o všetko a 63 sekúnd pred koncom stretnutia dokonca znížili vedenie súpera na rozdiel jediného gólu (6:7), hostia však ďalšiemu preniku loptičky do svojej siete zabránili a zabezpečili si tak vstupenku do finále. Najefektívnejšími hráčmi duelu boli dvaja trojbodoví hráči: Lukáš Suroviak (1+2, Žatva) a Peter Masár (2+1, DTF).  

 

Žatva 90 Dolný Kubín - DTF team Detva 6:7 (1:1, 2:3, 3:3) 0:3

Góly: 9. Sporka Patrik, 22. Tóth Juraj, 40. Kuhajda Daniel, 54. Suroviak Lukáš, 59. Kuhajda Daniel, 59. Gáll Filip - 5. Masár Peter, 33. Masár Peter, 34. Míšek Richard, 36. Kucej Jaroslav, 47. Masár Pavol, 47. Púpala Tomáš, 49. Masár Pavol


FBK RAptORs : FbO Žochár Topoľčany (stav série) 3:1 

V sobotu sa séria presunula do Topoľčian a boli to práve domáci, ktorí v jedenástej minúte viedli rozdielom triedy, zatiaľ čo Oravcom sa v šestnástej minúte podarilo rozdiel súpera znížiť na 3:1. RAptORs v druhom dejstve vyrovnali najprv na 3:3 a v štyridsiatej minúte na 4:4. V tretej tretine najprv viedli Topoľčany (6:4), no Oravci skóre vyrovnali aj do tretice, vďaka čomu sa hra presunula do predĺženia, kde si domáci hráči zápas už vziať nenechali a zásluhou Andreja Barantala vyhrali 7:6, za čo si pripísali prvý bod v semifinálovej sérii. 

V nedeľnom dueli vyhrávali po prvej dvadsaťminútovke domáci Žochári, a to zásluhou gólu Miroslava Bujnu z pätnástej minúty. Prostredná tretina sa však niesla v réžii RAptORs, ktorí skóre upravili vo svoj prospech na 3:1. V treťom dejstve sa počas 57. minúty podarilo domácim znížiť na 2:3, na čom mal zásluhu Richard Zaťko, no zároveň aj divácka kulisa, ktorá svojich hráčov silno podporovala. Ďalší gól v zápase už nepadol, vďaka čomu RAptORs získali postupový tretí bod a zásluhu na víťazstve v tomto dueli mal najmä brankár hostí-Juraj Jurana s úspešnosťou 90,48% (19 vychytaných striel z 21). Časť vyjadrenia kapitána RAptORs-Martina Adamčíka k víkendovým zápasom pre sociálne siete: „Úvod sobotného zápasu nám však nevyšiel, súper potrestal každú našu chybu a vytvoril si vedenie, ktoré sme doťahovali prakticky celý zápas. Zápas sme však dokázali vyrovnať a dotiahnuť do predĺženia, kde sme žiaľ inkasovali smolný gól.” RAptORs sa však predčasne nevzdávali a zápas si podrobne rozobrali. „Nakoniec rozbor zápasu padol na úrodnú pôdu a v nedeľu sme podali zodpovedný, oduševnený, tímový a disciplinovaný výkon a zaslúžene sme sa prebojovali do finále ligy, na ktoré sa už teraz veľmi tešíme. Chcem sa opäť v mene celého klubu poďakovať našim fanúšikom, ktorí merali do Topoľčian dlhú cestu, aby nás podporili a zároveň aj všetkým, čo nás podporujú online.” Martin Adamčík taktiež potvrdil psychickú a fyzickú náročnosť celej série, ale aj kvalitu hráčov a tímu z Topoľčian. 

 

FbO Žochár Topoľčany - FBK RAptORs 7:6 pp (3:1, 1:3, 2:2, 1:0) 1:2

Góly: 3. Jelínek Alex, 7. Žaťko Richard, 11. Žaťko Richard, 32. Martvoň Boris, 42. Bezák Jozef, 43. Kopecký Christián, 64. Barantal Andrej - 16. Jankola Marek, 22. Vnenčák Matúš, 31. Šangala Martin, 40. Adamčík Martin, 46. Jankola Marek, 58. Nožina Kristián

 

FbO Žochár Topoľčany - FBK RAptORs 2:3 (1:0, 0:3, 1:0) 1:3

Góly: 15. Bujna Miroslav, 57. Žaťko Richard - 30. Jankola Marek, 36. Čajka Vladislav, 39. Ľuba Tomáš
Návšteva: 85 divákov


DTF team Detva vs. FBK RAptORs

Veľké finále odštartuje svojim prvým dvojkolom už počas tohto víkendu. Oba vzájomné zápasy síce dopadli lepšie pre RAptORs, no ten novembrový skončil rozdielom jediného gólu-4:3. Najlepšími hráčmi tímov v bodovacej tabuľke sú: Vladimír Kulich (60, DTF) a Martin Adamčík (57, RAptORs). Prvé dva zápasy finálovej série prebehnú na pôde Detvy.



Odoberajte newsletter