1. liga žien: Prvenstvo už ašpirantovi na víťaza ligy nikto nevezme. Capitol jasným víťazom základnej časti

Do konca základnej časti a začiatku play-off ostávajú dve kolá, ale na víťaza si už počkať nemusíme. Zatiaľ čo v najvyššej ženskej lige sa bojuje v horných priečkach o každý bod, v 1. lige sa líder nemusí báť o svoje postavenie. Má totiž náskok neuveriteľných 11 bodov.

Čo je ešte podstatnejšie, na konte má dva zápasy k dobru. CAPITOL je tímom, ktorý si nekompromisne dláždi cestu do najvyššej súťaže 


V novom roku odštartovala druhá najvyššia súťaž žien 17. a 18. kolom.

Na programe bola aj dohrávka 16. kola v Spišskej Novej Vsi, kde domáce porazili poslednú Galantu pomerom 12:1. Pre Galantu United to nie je ideálny začiatok roka, nakoľko v dvojkole doma podľahli vysoko bratislavskému CAPITOLU aj Giants. Pripisujú si tak už 11. prehru v rade. 

Slovenská Ľupča si z kôl odnáša plný bodový zisk z oboch domácich zápasov. Na zosadenie CAPITOLU to už však stačiť nebude. Isté si nemôžu byť ani svojou aktuálne druhou priečkou. Víťazne naladené dievčatá z Nemšovej sa totiž držia v tesnom závese. V nadchádzajúcom kole dôjde ku konečnej konfrontácii týchto dvoch celkov. Aj keď je o víťazovi základnej časti rozhodnuté, zloženie TOP 4 sa sformuje až v samom závere.

V hre o výhodnejšie vrchné priečky základnej časti už nie je Kysucké Nové Mesto, ktoré nepriviezlo z Nemšovej a Slovenskej Ľupče ani bod. Na palubovkách týchto ostrieľaných súperov neuspeli ani siedme Vretenice Radoľa. Fiľakovo v sobotu vysoko zdolalo Spišskú Novú Ves a zatiaľ uzatvára bránu TOP 4. Posledné a hlavné slovo ale môžu mať dohrávky bratislavských klubov Giants a Exel Snipers. Bratislava Giants má na FTC Fiľakovo k dobru 1 zápas, Exel Snipers dokonca dva. 

Bodovým štatistikám aktuálne "kraľuje" Timea Kulová z Nemšovej B (56), gólovým zase Michaela Šinková z FBC Bratislava Giants (38) a z rovnakého tímu má na konte najviac asistencií Lívia Šusteková (30). 


Všetky dôležité informácie o dianí druhej najvyššej súťaže žien nájdete na jednom mieste tu: https://www.szfb.sk/sk/stats/home/932/1-liga-zien
 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter