20 ROKOV LIDA. Pavol Veninger: V najbližších rokoch sa chceme naďalej rozrastať a poskytnúť druhú rodinu čo najviac ľuďom

Bratislavský florbalový klub ŠK Lido Bratislava oslávil významné jubileum - 20 rokov od založenia klubu

Počas piatkového slávnostného galavečera v Dome kultúry v Ružinove si celá Lido rodina zaspomínala na významné okamihy, ktoré tvoria klubovú históriu. Nechýbali osobnosti klubu, ktoré kreovali jeho identitu a pričinili sa o jeho rozvoj počas dvoch desaťročí 


Slávnostný galavečer sprevádzala dobrá nálada a oceňovanie osobností klubu, ktoré sa pričinili o jeho rozvoj či už ako funkcionári, tréneri alebo hráči. "Sme veľmi radi, že galavečer sa podaril podľa predstáv a mali sme možnosť opäť spojiť ľudí, ktorí sa tu počas tých dvadsiatich rokov vyskytli. Bolo príjemné vidieť bývalých spoluhráčov, ktorí sa videli po rokoch, zaspomínať na všetko čo sa tu za ten čas udialo a porozprávať sa o tom, čo nás čaká v budúcnosti." s nadšením konštatuje predseda ŠK Lido Pavol Veninger. 

Nechýbalo ani malé prekvapenie a navnadenie na film, ktorý vzniká pri príležitosti jubilejnej 20. sezóny klubu: "Počas večera sme ocenili tých, ktorí sa o to najviac pričinili či už ako funkcionári, tréneri alebo hráči a v závere sme pustili krátku ukážku z filmu, ktorý pripravujeme k jubilejnej 20. sezóne," dodal Veninger.

Oceňovanie osobností klubu počas slávnostného galavečera. FOTO: Hugo Votruba


Slávnostného galavečera sa zúčastnil aj prezident Slovenského zväzu florbalu - Martin Kopejtko, ktorý odovzdal Pavlovi Veningerovi osobné poďakovanie za výnimočný prínos a rozvoj florbalu pri príležitosti 20. výročia založenia klubu. “Som pyšný, že históriu slovenského florbalu píšeme aj pomocou florbalových príbehov, úspešných klubov akým je aj ŠK Lido Bratislava. Prajem všetkým funkcionárom, trénerom, hráčom a fanúšikom klubu, aby v písaní ich florbalového príbehu neprestávali a som presvedčení, že na jeho konci bude výborný pocit z kvalitne odvedenej práce v podobe množstva zanietenej mládeže pre florbal, podpora talentov, výchovy reprezentantov, kvalitných trénerov a funkcionárov, ktorých slovenský florbal rozhodne potrebuje." dodal pri slávnostnej príležitosti Martin Kopejtko. 

Pavol Veninger a Martin Kopejtko. V pozadí (vľavo) starosta MČ Bratislava - Ružinov, Martin Chren. FOTO: Hugo Votruba


Momentálne klub disponuje pomerne širokým tímom ľudí, ktorí sú ochotní priložiť ruku k dielu a chceli by sme sa v najbližších rokoch naďalej rozrastať ako po organizačnej stránke, tak aj v členskej základni a poskytnúť druhú rodinu čo najviac ľuďom." 

Lido, ako každý florbalový klub prešiel počas dvoch desaťročí rôznymi fázami vývoja. "Niektoré boli prirodzene príjemnejšie ako iné, ale tak to v športe býva. Momentálne klub disponuje pomerne širokým tímom ľudí, ktorí sú ochotní priložiť ruku k dielu a chceli by sme sa v najbližších rokoch naďalej rozrastať ako po organizačnej stránke, tak aj v členskej základni a poskytnúť druhú rodinu čo najviac ľuďom." konštatuje Pavol Veninger. 

O florbal je na Slovensku a aj v hlavnom meste čoraz väčší záujem, čo potvrdzuje aj neustále sa rozrastajúca členská základňa "mravenečníkov". 

"Klub má momentálne vyše 200 aktívnych členov a k tomu spolupracujeme s viacerými školami, kde pracujeme asi s ďalšími 40 deťmi. Po uplynulých pandemických rokoch je hlad po športe veľký a túto sezónu sa nám prihlásili desiatky nových detí a stále pribúdajú." pokračoval Veninger. 


A prečo píšeme o ŠK Lido ako o "mravenečníkoch"? Prezradil nám Pavol Veninger.

Keď prišiel Patrik Paulikovič do tímu, tak bolo aktuálne video, ako "mravenečník ukľudňuje situáciu" a veľmi sa mu to páčilo. Bola to jeho gólová oslava a potom sa to ujalo u všetkých. Bez ohľadu na to, aký zápas sme odohrali, vždy sme boli všetci v kľude minimálne kvôli tomuto. 


Lido, ktoré to minulú sezónu dotiahlo do semifinále najvyššej súťaže mužov sa aj túto sezónu pohybuje na priečkach zaručujúcich účasť v play off. V sobotu zdolalo úradujúcich majstrov 1. FBC Florbal Trenčín a dobrú formu potvrdilo aj v dohrávke 17. kola proti Tsunami, ktorému podľahlo až po nájazodoch. "Základné časti celoštátnych súťaží vrcholia a bude to ešte napínavé, no verím, že chalani to zvládnu. Šport je spravodlivý a tvrdá práca, ktorú odvádzajú muži v tíme Jakuba Horeckého už od júna začína prinášať svoje ovocie, ktoré vidíme aj v posledných výsledkoch. Toto isté platí aj v mladom tíme juniorov, ktorí prešli za tých pár mesiacov dlhú cestu, nabrali mnoho skúseností a teším sa, čo to prinesie." dodal k ambíciám klubu Pavol Veninger. 

Radosť Lida po výhre nad majstrom. FOTO: Hugo Votruba


Slávnostného galavečera sa zúčastnil aj aktuálny tréner mužského tímu ŠK Lido a hlavný tréner slovenskej juniorskej reprezentácie Jakub Horecký, ktorý nedávno spolu s ďalšími členmi klubu absolvoval pracovnú stáž vo Fínsku, kde naberali cenné skúsenosti a informácie pre rozvoj klubu ale aj slovenského florbalu. "Počas stáže sme viedli niekoľko zaujímavých rozhovorov s množstvom florbalových odborníkov z rôznych fínskych klubov. Trénersky som sa utvrdil, že cesta ktorou sme sa vydali v našom klube dáva zmysel a výrazne sa prelínala s pohľadom na florbal vo Fínsku. Samozrejme dostal som opäť mnoho nových inšpiratívnych myšlienok a rád na zlepšenie procesu pri vývoji mládeže, či aplikovanie prvkov do tréningového procesu v klube či v reprezentácii. Odporúčam každému kto sa chce vo florbale posúvať podobnú cestu absolvovať."

Jakub Horecký na slávnostnom galavečere. FOTO: Hugo Votruba


Prajeme celému klubu ŠK Lido Bratislava veľa úspechov a síl na ďalšej florbalovej ceste a najmä čo najviac ľudí a mladých talentov s nadšením pre florbal a jeho rozvoj. 


Ďalšie články


Odoberajte newsletter