27 gólov v Sabinove a neuveriteľný záver domácich

Nitra aj Sabinov v úvode sezóny pôsobia veľmi nepredvídateľne a aj pred ich vzájomným zápasom bolo ťažké čokoľvek predvídať. Hrali sa nakoniec akoby dva rôzne zápasy, a to počtom gólov aj priebehom. V prvom Slávia súpera ničila nevídanou streleckou efektivitou, na konci ju však domáce Predátorky rozobrali a z dvadsaťsedemgólového zápasu berú plný bodový zisk.

 

Nitra sa už v úvodnej desaťminútovke odpútala na rozdiel troch gólov a do prvej prestávky viedla už 5:1. Inak to nevyzeralo ani v prostrednej tretine, pričom sa činila najmä Monika Pintérová s Romanou Janegovou. Prvá menovaná duel končila s bilanciou 6+2, dlhoročná kapitánka mala v štatistikách hodnoty 2+5. Keď po dvoch tretinách svietilo skóre 2:10, málokto si dokázal predstaviť, čo nastane v treťom dejstve. Nitrianky ťažili najmä z efektivity a na strelený gól vôbec nepotrebovali dlhý pobyt na polovici súpera. V treťom dejstve sa však prakticky do útoku nedostávali a Sabinov dominoval výsledkom 12:2.

 

Šesťgólová Tamara Točeková a štvorgólová Martina Stašová sa najvýraznejšie podpísali pod neuveriteľný obrat, ktorým domáce florbalistky zmenili sedemgólové manko na víťazstvo o tri góly. Neskutočný výsledok a dvadsaťminútovka, o ktorej sa zrejme ešte bude dlho hovoriť.

 

FBC Predator Sabinov – ŠK Slávia SPU DFA Nitra  15:12 (1:5, 2:5, 12:2)

 

Hlasy po zápase:

 

Ján Motešický (tréner FBC Predator Sabinov) :K zápasu poviem len toľko, že sme znova podcenili prvú tretinu tak, ako s Kysuckým dostali sme štyri rýchle góly. V prvej a druhej tretine sme možno raz trafili bránu. Dievčatám som po druhej tretine povedali, že buď to otočia a urobia z toho perfektný zápas a namotivujú sa na zajtra alebo to neotočia, ale chcem, aby si užili ten zápas a aby skúsili to otočiť. Takže ďakujem súperovi za zápas."

 

Tamara Točeková (najlepšia hráčka zápasu):Začiatok zápasu nám vôbec nevyšiel podľa predstáv, vôbec sme nepremieňali šance a naopak, súper to využil. Neboli sme dôslední v obrane. V tretej tretine sme sa to pokúsili zlomiť a som veľmi rada, že sa nám to podarilo. Som naozaj rada za celý tím, aký sme predviedli výkon. Ďakujem súperovi za zápas.

 

Radko Čurný (vedúci ŠK Slávia SPU DFA Nitra):Dnešný zápas by som zhodnotil tak, že prvé dve tretiny sme hrali to, čo sme si povedali v šatni. Všetko nám vychádzalo vyhrávali sme 10:3. Súper do tretej tretiny zmenil taktiku začal hrať na dve formácie. Dostali sme rýchle góly, baby boli trošku nervózne a začalo sa to na nás valiť. Žiaľ, dopadlo to nakoniec neúspešne pre nás. Ďakujem za zápas.

 

Nikola Štefániková (najlepšia hráčka zápasu):Keďže nás bolo desať, zo začiatku to išlo, ale v tretej tretine prišiel zlom a tie góly začali súperom padať. Musíme sa poučiť z chýb a zajtra sa budeme snažiť o ešte lepší výsledok. Ďakujem.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter