4. kolo MEX: Dominancia domácich tímov a ďalšia nájazdová dráma v zápase nováčika

Extraliga mužov má za sebou program 4. kola, ktorý bol rozdelený na štyri hracie dni

Domáce tímy dokázali zvíťaziť v piatich zo šiestich duelov, pričom jediným úspešným hosťujúcim tímom bola Nižná, ktorá porazila nováčika Capitol až po samostatných nájazdoch. 


 

Štvrté kolo najvyššej súťaže mužov prinieslo 6 zápasov. Od piatku do pondelka sme každý deň mohli sledovať minimálne jeden duel. Kolo odštartovalo zápasom považského derby medzi AS Trenčín a Dubnicou nad Váhom. Domáci nezačali vôbec dobre a prvú tretinu prehrali 0:3. Do druhej časti ale nastúpili v oveľa lepšom svetle a otočili skóre stretnutia. V poslednej tretine nakoniec definitívne Dubnici odskočili a pripísali si na svoje konto celkovo štvrtú výhru v sezóne a tretiu v riadnom hracom čase. Aj po 4. kole tak AS Trenčín ostáva na čele tabuľky o bod pred mestským rivalom. 

Sobota priniesla hneď tri zaujímavé duely. V Košiciach sme boli svedkami východniarskeho derby medzi ATU Košice a Prešovom, v ktorom to vyzeralo doslova ako na hojdačke. Stačí sa pozrieť na skóre jednotlivých tretín: 5:2, 1:5, 7:1. Dlho to vyzeralo, že domáci čierno-bieli majú všetko pevne v rukách. Gólová smrsť v druhej časti znamenala obrat hostí. ATU ale siedmimi gólmi doslova pochovalo bodové nádeje Prešova a pripísalo si druhú výhru sezóny. Sklamanie po prehre neskrýval najskúsenejší hráč Prešova - Martin Joščák: „Miestami to bolo hore dole a skóre sa dramaticky menilo. Nám bohužiaľ v tretej tretine došla kondícia. Opustilo nás strelecké šťastíčko a zosypalo sa to. Je to škoda, pretože druhá tretina bola parádna. Určite naša najlepšia v doterajšej sezóne."  Štvorgólový hrdina zápasu Dávid Ujhelyi (ATU) uznal, že sa diváci počas zápasu rozhodne nenudili: „Druhá tretina nám ušla. Prispôsobili sme sa ich systému, súper to otočil a začali sme sa zbytočne naháňať. Nebolo to ideálne. Cez prestávku sme sa museli upokojiť a potom sme sa vrátili ku svojej hre. Prišli góly a doviedli sme to do víťazného konca. Diváci sa však určite nenudili,“

 

Košice počas soboty žili florbalom aj v druhom tábore. Oranžovo-čierne Florko privítalo úradujúceho vicemajtra Tsunami Záhorská Bystrica a zápas odštartovalo ako z najlepšieho sna. Päť gólov v sieti hostí, z toho dva z rýchlych protiútokov v oslabení znamenalo pohodlné vedenie 5:1. Hostia síce neskôr dokázali skóre postupne znižovať ale vyrovnať už nedokázali. Nepomohla im ani hra bez brankára. Práve pre brankára Dávida Vagaského bol sobotný zápas špecifický, keďže nastúpil proti svojim nedávnym spoluhráčom: "Zápas rozhodlo úvodných 10 minút, kde Florko dominovalo vo všetkých herných činnostiach a vytvorili si vysoký náskok. Zvyšok zápasu sme ale boli výrazne lepším tímom a nebyť práve zlej úvodnej desaťminútovky a zbytočných osobných trestov, zápas mohol dopadnúť úplne inak." Dávid sa vrátil do Hádzanárskej haly v Košiciach, kde s Florkom absolvoval dve sezóny na hosťovaní: "Pre mňa osobne bolo veľmi príjemné vrátiť sa do haly, ktorá mi bola posledné dve sezóny domovom." Na záver neopomenul ani výkon rozhodcov: "Je škoda, že tak atraktívny zápas nevyšiel obom rozhdocom, čo ovplyvnilo oba tímy. Ale čo už, aj rozhdocovia majú zlé dni podobne ako hráči."

Pre domáce Florko išlo o vôbec prvú výhru v sezóne čomu sa tešil aj dvojgólový strelec v zápase - Martin Kátlovský: „Po tej zlej sérii sme konečne nastúpili na zápas plne koncentrovaní a to sa prejavilo v prvej tretine. Vytvorili sme si štvorgólový náskok a to bol základ. Druhá tretina bola rozháranejšia, ale konečne sme potiahli ako tím a dotiahli sme to do dobrého konca. Nemôžeme ale zaspať na vavrínoch a ideme sa pripraviť na ďalšieho súpera." 

 

 

Tretí sobotný zápas priniesol ďalšiu nájazdovú drámu pre nováčika Capitol v zápase proti Nižnej. Vyrovnaný duel dospel až do samostatných nájazdov, pričom domáci dokázali vyrovnať dvojgólový náskok Nižnej gólom Adriána Szaba v 59. minúte. Štastie sa ale na ich stranu tentokrát nepriklonilo a hostia si odniesli dva body, čo sa málilo trénerovi hostí Martinovi Tomagovi: "V dnešnom zápase sme si prišli po tri body, získali sme žiaľ iba dva. Prvá tretina bola z našej strany slabučká, durhá zase najlepšia v zápase, v tretej tretine sme zase prestali hrať a prišli o bod. Súperovi ďakujem za dobrú hru." 

 

 

Nedeľný program patril zápasu majstrovského FBC Trenčín a Snipers Bratislava, v ktorom sa domáci dlho trápili a museli otáčať skóre. V polovici zápasu prehrávali 4:5 a museli zabrať na vyššie obrátky, čo kriticky zhodnotil domáci útočník Tomáš Kvasnica: "To, čo my hráme, je podľa mňa úplná katastrofa. Aj minulý zápas aj teraz. Sami si to komplikujeme, narobíme sa na góly a po individuálnych chybách inkasujeme z brejkov. Je to náročné na psychiku mužstva a obracať skóre nás stojí veľa síl.“

Tréner hostí Vladimír Roziak videl príčiny prehry najmä v početných vylúčeniach na strane jeho tímu: „V zápase bolo z našej strany množstvo vylúčení. Niektoré z našej nedisciplinovanosti, iné podľa môjho názoru trochu neúmerné. Nám to zobralo veľa síl a Trenčania to dokázali veľmi dobre trestať.“

 

 

Program 4. kola vyvrcholil televíznym zápasom medzi Žilinou a Lidom. V mestskej hale v Dubnici nad Váhom sme sledovali jednoznačný priebeh a maximálnu efektivitu domácich "kobyliek". Postupne navyšovali náskok na 7:1 a hostia dokázali až v samotnom závere len kozmeticky upraviť nepriaznivé skóre. Tréner Lido Bratislava - Jakub Horecký pogratuloval súperovi k zaslúženému vítazstvu: "Musím pochvaliť súpera, predčil nás vo všetkých činnostiach, boli lepší na lopte, bez lopty a my sme všetko stratili už v prvej tretine. Náš obraz hry musí vyzerať úplne inak. Žilinčania mali väčší "chtíč", čo našim chlapcom chýbalo. Aspoň v tretej tretine sme zabojovali o každý centimeter ihriska a bojovali do poslednej sekundy. To beriem ako pozitívum. Musíme ale hrať celých 60 minút." 

Tréner Žiliny Martin Veneny pochválil svojich zverencov: "Boli sme od začiatku lepší, prvá tretina bola vynikajúca, boli sme stále na lopte a vytvárali sme si šance. Neskôr sme to dotiahli, síce trošku nervóznou hrou, dotiahli do úspešného konca. V závere sme stratili koncentráciu a prestali plniť pokyny, čo mohol súper využiť vo svoj prospech ale našťastie sa mu to nepodarilo. Poskytli sme mu veľa šancí a musíme na tom veľmi popracovať."

 

Najvyššie súťaže si dajú teraz repre pauzu a na extraligové palubovky sa vrátime 8. októbra. Viď program nižšie. 


Výsledky - 4. kolo MEX 

PIATOK

FBK AS Trenčín vs  ŠK Victory Stars Dubnica n/V 9:5 (0:3, 4:1, 5:1)

Góly: 21. Matejka (Kusenda), 23. Kusenda (Klapita), 33. Královič, 36. Matejka (Dávidek), 41. Královič, 45. Kusenda (Matejka), 45 Královič, 53. Hrušovský (Královič), 60. Bielik (Královič) – 7. Šatka, 9. Bičan (Jelinek), 20. Janiga, 40. Madaj (Jelinek), 42. Bičan (Madaj)

SOBOTA

FaBK ATU Košice vs FBC akoholonline.sk Prešov 13:8 (5:2, 1:5, 7:1)

Góly: 4. Kerekeš (Ferenc), 6. Ujhelyi (Pazsiczký), 8. Bernát (Ferenc), 9. Gburík (Navrátil), 20. Navrátil (Bezeg), 33. Kerekeš (Lehel-Németh), 41. Ujhelyi (Kozej), 43. Lehel-Németh (Ferenc), 50. Ujhelyi (Pazsiczký), 50. Kerekeš (Bezeg), 55. Ujhelyi (Pazsiczký), 57. Gburík (Pazsiczký), 58. Kozej (Bernát) – 14. Pankuch (Krivda), 19. Joščák (Tall), 28. Kassay (Pankuch), 28. Tall (Joščák), 28. Pankuch (Krivda), 34. Joščák (Turcsányi), 37. Kassay (Ivan), 60. Kriš (Danč) 

FK Florko Košice vs Tsunami Záhorská Bystrica 6:4 (5:1, 0:1, 1:2)


Góly: 6. Komínek (Sojka), 8. Kátlovský (Halás), 8. Kátlovský (Halás), 10. Halás (Hrabčák), 20. Komínek (Kátlovský), 47. Komínek (Sojka) – 10. Šifra, 34. Šifra (Bujna), 42. Bujna, 48. Banga 


TEMPISH CAPITOL Floorball Club vs FBK Nižná 4:5 sn (2:2, 0:2, 2:0, 0:0, 0:1sn)

Góly: 8. Filipák (Weiss), 16. Filipák (Szabó), 48. Pavlák (Adamčík), 59. Szabó (Pavlák) – 7. Medžo (Latka), 20. Reguly (Latka), 29. Reguly (Medžo), 39. Reguly (Piskorz), rozh. sam. nájazd – Latka 

NEDEĽA 

ŠK 1. FBC Florbal Trenčín vs Exel Snipers Bratislava 9:6 (3:1, 3:4, 3:1) 

Góly: 12. Kvasnica (Ondrášik), 13. Bulejčík (Machara), 17. Kvasnica (Kubovič), 21. Kvasnica (Kubovič), 33. Kvasnica (Amrich), 37. Kvasnica, 41. Mitucha (Kubovič), 43. Ondrášik (Machara), 55. Kubovič (Amrich) – 6. Pacek (Vránek), 26. Pápay, 27. Steller, 29. Lauko, 32. Duran (Pauhof), 60. Pápay (Pauhof) 

TV PONDELOK 

FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina vs ŠK Lido Prírodovedec Bratislava 7:3 (5:1, 2:0, 0:2)

Góly: 6. Korček, 7. Vrábel (Zajac), 10. Jančo (Miške), 11. Korček, 13. D. Melega (Sabol), 35. Morávek (vl.gól), 37. Zajac, - 9. Smutný, 55. Smutný (Beriac), 60. Nôta (Bachan)
 


 



Odoberajte newsletter