Adam Kohút opúšťa Florko a láka ho Brno, prípadne ATU Košice

V sezóne 2018/2019 pôsobil v klube FK Florko Košice a v jeho drese odchytal 26 zápasov a vo veku juniora patril k oporám svojho tímu, s ktorým v extralige mužov vybojoval konečné piate miesto. Počas sezóny pomohol aj svojim rovesníkom v extralige juniorov. S mladíkmi sa tešil so zisku striebornej medaily. Zúčastnil sa svetového šampionátu juniorov v kanadskom Halifaxe, kde bol v drese slovenskej reprezentácie jednotkou v bráne a svojimi výkonmi prispel ku konečnému šiestemu miestu. Tieto skutočnosti vyniesli brankára Adama Kohúta na prvé miesto v ankete Slovenského zväzu florbalu Brankár sezóny 2018/2019.

 

„Prevzatie ocenenia Brankár sezóny je pre mňa veľkým potešením a motiváciou v ďalšej kariére,“ povedal na úvod Adam Kohút, ktorý nám zároveň prezradil, že sa chce opäť posunúť v kariére ďalej: „V blízkej budúcnosti by som sa chcel dostať do susedných Čiech a neskôr aj inde do zahraničia, no mojim najväčším snom je pôsobenie v bráne slovenskej reprezentácie mužov.“

 

Väčšina mladých športovcov má svoj vzor a Adam nie je výnimkou. „Páči sa mi štýl švédskeho brankára klubu IBK Dalen Parsjö-Tegnera. Páči sa mi akým štýlom chytá zápasy. Je veľmi emocionálny a priam zažratý do florbalu a hry samotnej,“ povedal najlepší brankár predchádzajúcej sezóny.

 

Je náročné pre každého z nás charakterizovať samého seba, no Adam si svoje prednosti v bráne, ale aj negatíva uvedomuje. „Podľa mňa je mojou výhodou, že sa vždy snažím čítať hru a byť o krok vpred a snažím sa chytať s rozumom, čo nie je jednoduché. Taktiež si myslím, že som celkom rýchly v pohyboch. Medzi nevýhody by som zaradil moju postavu a skutočnosť, že často premýšľam v bráne príliš veľa za čo som mnohokrát trestaný.“ 

 

Nie je jednoduché sa vo veku juniora zaradiť do seniorského áčka. Talentovaný Košičan však pôsobil v extraligovom družstve košického Florka prakticky celú sezónu. „Nepociťoval som od mojich spoluhráčov žiadnu krivdu ani výčitky v rôznych situáciách, ktoré počas sezóny nastali. Jediné, čo bolo potrebné sa navzájom spoznať. Mojou výhodou, keďže som brankár je, že ma považujú za „divného,“ čo väčšinu gólmanov v kluboch...,“ prezradil inak celkom v pohode chalan niečo zo zákulisia.

 

Blíži sa nová sezóna, no Adam prezradil, že vo Florku Košice už pôsobiť nebude. „Nasledujúcu sezónu už vo Florku pokračovať nebudem. Chystám sa študovať do Brna, no zatiaľ nemám žiaden klub, kde by som mohol pôsobiť. Ak sa mi nepodarí dostať sa na školu do Čiech, prestúpim do konkurenčného tímu ATU Košice, s ktorým som absolvoval letnú prípravu. Florku sa chcem poďakovať za doterajšie pôsobenie v klube,“ uzavrel Kohút.



Odoberajte newsletter