Aj napriek vyššej konkurencii v súťaži, chce Partizánske vybojovať postup do extraligy

Pred dvomi rokmi postúpilo družstvo žien FBK Harvard Partizánske do Hyundai extraligy, no po skončení sezóny zaznamenali zostup späť do prvej ligy. Predošlý ročník rozbehli vynikajúco a po štyroch odohratých kolách mali plný počet bodov a konto súperiek zaťažili 57 gólmi, čo predstavovalo viac ako 14 gólov na zápas. Ako sú na tom dnes a čo si myslí tréner Harvardu Dušan Ďuríček o novej sezóne?

 

„Tým, že sezóna bola zrušená, sme s prípravou na tú novú, začali skôr ako zvyčajne. Na prelome mája a júna sme odohrali Majstrovstvá Slovenska dorasteniek a junioriek, čo predstavuje osemdesiat percent hráčok, ktoré nastupujú v ženskom družstve. Takže naša príprava začala už počas apríla. Pauzu sme mali od polovice júla do polky augusta, kde sa ale dievčatá aj napriek tomu stretávali jeden krát do týždňa, aby si udržali kontakt na ihrisku a medzi sebou. Od 16. augusta sa stretávajú trikrát do týždňa v dvojfázovej tréningovej jednotke. Doobeda s kondičnou trénerkou a podvečer so mnou s hokejkami. Odohrali sme aj prípravný zápas v Nitre a minimálne ešte jeden by sme chceli do začiatku ligy odohrať,“ povedal obšírnejším spôsobom kouč Partizánskeho Dušan Ďuríček.

 

Zloženie súťaže je trochu iné, než minulý rok, pretože do prvej ligy sa družstvá prihlasujú čiže nepostupujú a nezostupujú nižšie. „Pre nás sa zatiaľ nič nemení, tak ako v minulej sezóne, aj v tejto chceme hrať o postup do Hyundai extraligy,“ hovorí tréner Harvardu. Partizánskemu sa však v súťaži rozrástla konkurencia, pretože nováčik CAPITOL Floorball Club zložil svoj ženský tím zaujímavými menami a má taktiež veľké ambície postúpiť.  

 

Dôležité je aj zloženie kádra. V Partizánskom zaevidovali nejaké straty ale aj posily. „Oproti minulej sezóne sa musíme zaobísť bez troch hráčok – Kristíny Bruchatej, Viktórie Melušovej a Terezky Čangelovej z dôvodu zaneprázdnenosti kvôli pracovným a študijným povinnostiam. Čo sa týka posilnenia, vek povoľuje štart našim piatim odchovankyniam – Hanky Muráňovej, Anety Petríkovej, Viktórie Stankovej, Lujzy Utekalovej a Karin Radolcovej, ktoré by mali začať zbierať skúseností v niektorých zápasoch prvej ligy. Podarilo sa nám získať na hosťovanie Slávku Papiernikovú z Nemšovej, ktorá hosťovala v minulej sezóne v Spišskej Novej Vsi a najväčšou posilou je Linda Detková, ktorá sa vrátila na Slovensko z Bulldogs Brno. Ďalšie dve mená zatiaľ nezverejníme, keďže nemáme dotiahnuté ich pôsobenie u nás. Ale prezradím, že ide o dve mladé hráčky, ktoré budú pre nás prínosom,“ uzavrel Ďuríček.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter