Aj ostatné súťaže sa môžu opäť rozbehnúť!

Po dlhšej pauze a následnom spustení najvyšších dvoch celoštátnych súťaží betRing extraligy mužov a Hyundai extraligy žien sa môžu rozbehnúť už aj ostatné súťaže. Preto Ligová komisia Slovenského zväzu florbalu promptne reaguje.

 

Najnovšia vyhláška číslo 2/2022 zo dňa 11. januára povoľuje usporiadanie hromadných podujatí (pod hromadné podujatia patria tak tréningy ako aj zápasy) rozdelené do dvoch režimov v maximálnom počte 100 osôb. Pre osoby mladšie ako 18 rokov je to v režime OTP kde ako test postačuje aj "školský" resp. domáci antigénový samotest. PCR testy majú "platnosť" 72 hodín, antigénové testy 48 hodín. Pre osoby staršie ako 18 rokov sú hromadné podujatia povolené v režime OP. Deti do 12 rokov a 2 mesiacov sa na základe vyhlášky považujú za kompletne zaočkované. Pre mužskú a ženskú najvyššiu súťaž ostáva režim OTP tak ako to bolo klubom zaslané.

 

Na základe tohto Ligová komisia SZFB obnoví celoštátne súťaže (JEX, M1 a Z1) od 29. januára 2022 (v prípade dohodnutých dohrávok aj skôr), o čom boli kluby informované mailom už dnes. V prípade niektorých súťaží, je potrebné uvažovať o inom ako pôvodnom systéme pre dohrávanie súťaží a preto v nedeľu 16. januára je plánovaný videomíting s družstvami prvej ligy mužov a prvej ligy žien.

 

Pripravuje sa aj spustenie súťaží v regiónoch, o ktorých budú všetkých členov SZFB informovať príslušní regionálni sekretári.

 

Ďalšou pozitívnou správou je možnosť návratu divákov do športových hál a to v maximálnom počte 25% z kapacity konkrétnej haly v režime OP, pretože organizujeme v stredne rizikovej úrovni - napr. ide o režim s povzbudzovaním. V tomto prípade ale upozorňujeme na povinnosť organizátora v prípade kontroly, nutnosť preukázať v každom momente počet osôb v hale. Rovnako dôrazne upozorňujeme kluby (organizátorov) na povinnosť pre všetkých divákov mať počas celého podujatia (zápasu) prekryté horné dýchacie cesty respirátorom.

 

Celú vyhlášku si môžete prečítať TU.



Odoberajte newsletter