Aké účesy a úpravy vlasov preferujú florbalistky? V Nemšovej si našli vlastnú kaderníčku!

Presne tak ako sa vyvíja móda, sa danému obdobiu prispôsobujú aj ľudia. Čo všetko vo forme účesov nosia florbalistky na svojich hlavách? Niektoré „kúsky“ sú ozaj výstrednou záležitosťou, no prevažujú bežné copy či zapletané vrkoče rôzneho druhu, prípadne drdoly.

 

Skúsená hráčka Nitry a dlhoročná slovenská reprezentantka Romana Janegová už niečo za tie roky preskákala. „Ja som nebola nikdy z tých, čo by si nejako extra na vlasoch potrpeli. Hlavne aby pri zápase nezavadzali, takže pre mňa je vždy najlepšie nosiť čelenky. Tých som počas kariéry vystriedala už neúrekom a to nikdy v mojej výbave nesmelo chýbať. Stále ich nosím v taške pri sebe, minimálne päť, aby bolo z čoho vybrať. Nosím klasický cop ale sem tam mám rada priberaný, keď mi ho má kto spraviť. V minulosti som nosila aj dva priberané copy,“ prezradila s úsmevom.

 

Podobne je na tom aj Rebeka Gáliková z Nemšovej. „Na zápasy určite preferujem len cop a čelenku, ktorú nosím kvôli „baby vláskom“, pretože keď ju nemám, veľmi mi sťažujú moju činnosť na ihrisku, ba priam ma až rozčuľujú! V tíme však máme veľmi šikovnú spoluhráčku Aďku Bahnovú, ktorá nám veľmi rada vymýšľa zapletané copíky od výmyslu sveta, za čo jej veľmi pekne ďakujeme,“ prezradila Gáliková a dodala: „Počas kariéry som účesy veľmi nemenila. V podstate odjakživa nosím čelenku, začala som s ňou preto, lebo som kedysi mala veľmi zaujímavú ofinu, ktorú skrotilo len veľmi veľa laku na vlasy a hrubá čelenka. Naša dvorná kaderníčka Aďka mi z mojich baby vláskov vždy zapletie tenký priberaný cop, čím vyrieši môj problém a ja môžem ísť spokojne odohrať zápas... Keďže mám rovné vlasy, tak veľmi veľa práce s nimi nemám, takže mimo florbalu nosím jednoducho iba rozpustené vlasy. Nie som veľmi na nejaké prehnané účesy a priznám sa, ani ma to veľmi neláka. Ráno, keď idem do práce, väčšinou nestíham, takže sa iba učešem a vyrážam do ulíc,“ vysvetlila opora Nemšovej.
Dvorná „kaderníčka“ v kolektívne Nemšovej Adriana Bahnová, sa k tejto funkcii dostala už veľmi dávno. „Raz v minulosti ma spoluhráčky uvideli zapletať copy. Odvtedy musím pred zápasom chodiť o hodinu skôr, aby som stihla pozapletať copíky všetkým spoluhráčkam, aj keď na seba nikdy už potom nemám čas a jediná na ihrisko idem ako „divá Bára,“ vysvetľuje Aďka a s úsmevom dodáva: „Ale baví ma to, až pokiaľ neprídem do takého stresu, že začína rozcvička a ja nestíham, lebo mám v poradovníku ešte dve hlavy na česanie. A ešte vždy pred zápasom sa v našej skupine na facebooku tvorí poradovník na copíky. Funguje to takým štýlom, že kto prvý napíše, tak ide a vždy sa dievčatá prebiehajú...“

 

A čo Linda Pudišová? V súčasnosti ju chytil za srdce vraj drdol. „V poslednom čase u mňa víťazí drdol s tenkou čelenkou. Je to ideálne, pretože tak mi do tváre nelietajú vlasy aj keď ich nemám až tak dlhé. Veľa nejakých typov účesov som však v mojej kariére nevyskúšala. Zo začiatku to bol normálny cop s hrubou čelenkou a neskôr aj nejaké tie zapletané,“ prezrádza Žilinčanka pôsobiaca v družstve Kysuckého Nového Mesta.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter