Ako zrealizovať správnym spôsobom dočasný prestup?

Sekretariát Medzinárodnej florbalovej federácie dostal v posledných dňoch veľa otázok týkajúcich sa medzinárodných prestupov a situácie v rámci Covid-19. Pretože niektoré členské asociácie IFF boli nútené dočasne zastaviť svoje súťaže, pripravila IFF pravidlo dočasného prestupu, ktoré je platné od 1. novembra 2020, s cieľom mierne uľahčiť hráčom pokračovať v hraní v iných krajinách, no s bezproblémovým návratom do bežného klubu.

 

Okrem bežných predpisov o prestupe je z dôvodu COVID-19 dočasne platné nasledovné:

 

Hráč, ktorý má menej ako 18 rokov, sa môže, ak sú súťaže dočasne zastavené národnou asociáciou alebo orgánmi z dôvodu pandémie COVID-19, vrátiť do pôvodnej krajiny a klubu hráča bez zaplatenia poplatku za prestup. Po opätovnom spustení súťaže sa hráč môže vrátiť bez zaplatenia poplatku za prestup.

 

Ak chce hráč hrajúci najvyššiu ligu dočasne hrať v inej krajine z dôvodu zastavenia ligy národnými orgánmi alebo národným florbalovým zväzom, musí požiadať o prestup (obyčajný alebo expresný). Pri návrate do bežného klubu musí hráč požiadať o obyčajný prestup, ktorý sa vybaví ako expresný prestup.

 

Toto dočasné nariadenie je platné od 1. novembra do 30. júna 2021.

 

Podrobný návod na dokončenie prestupu nájdete TU.

 

Ak chcete získať viac informácií o medzinárodných prestupoch, pošlite e-mail na adresu transfer@floorball.sport



Odoberajte newsletter