Aktuálnym lídrom Detva, družstvo CAPITOL sa musí zohrať

Prvá liga mužov priniesla počas víkendu viacero zaujímavých súbojov a medzi ne sa určite zaradilo víťazstvo bratislavského Hurikánu v Dubnici nad Váhom, či prvá remíza sezóny medzi Detvou a TEMPISH CAPITOL, ktorý sa gólom v predĺžení tešil z víťazstva. Stále sa trápia a sú na spodku tabuľky Harvard Partizánske, ktoré zaznamenalo ďalšie dve prehry a DFA Nitra, ktorá prehrala v Bratislave s White Eagles.

 

Práve Dubničanov, ktorí si ešte v sobotu po víťazstve 9:6 nad TEMPISH CAPITOL držali neporaziteľnosť, môže mrzieť včerajšia prehra s Hurikánom, ktorá ich zbavila možnosti usadenia sa na čele neúplnej tabuľky. „Najskôr sme nastúpili proti nováčikovi CAPITOL, ktorý mal na svojej súpiske veľmi skúsených hráčov. Okrem toho sme s nimi hrali prvýkrát a nevedeli sme, čo máme od nich očakávať. Od úvodu zápasu to bol aktívny florbal na oboch stranách s množstvom šancí. V druhej tretine sa nám podarilo vytvoriť slušný náskok, avšak zbytočnými vylúčeniami sme nechali súpera vyrovnať a dostali sme ho na koňa. V poslednej časti sme nakoniec pridali a dokázali sme si opäť vytvoriť náskok, čo sa už hosťom našťastie nepodarilo dobehnúť. S Hurikánom sme hrali aj minulú sezónu a vedeli sme, že to nebude ľahký duel. Snažili sme sa streliť rýchly gól, no súper nám veľa striel zblokoval alebo chytil. Celý zápas sa hral vo vysokom tempe. Diváci si určite prišli na svoje. Podarilo sa nám väčšinu súboja držať krok, no ku koncu nám už sily dochádzali a vďaka tomu sme inkasovali štyri góly za sebou. Na konci sme ešte odpovedali presným zásahom, ale Hurikán si už nenechal tento zápas ujsť,“ zhodnotil obšírnym spôsobom tréner Dubnice nad Váhom Michal Sokolík.

 

Práve CAPITOL, ktorého sa väčšina súperov pred začiatkom sezóny obávala, stratil spomínané body v Dubnici a jeden aj v Detve. Súboj na Podpoľaní sa dostal do prvej remízy v súťažnej sezóne a po víťaznom góle Adriana Szaba sa CAPITOL tešil z dvoch bodov po víťazstve 7:6.

 

„Prvú ligu vnímame ako veľmi náročnú súťaž. Vstúpili sme do nej s úplnou pokorou a rešpektom. Sme v tejto lige absolútnym nováčikom a určite sa musíme od klubov, ktoré v tejto lige pôsobia už mnoho rokov, ešte strašne veľa učiť. Taktiež máme viacero nových hráčov a chvíľku potrvá, než sa všetci spoločne zohrajú,“ povedal hráč TEMPISH CAPITOL Floorball Club Roman Cíbik.

 

Historicky prvé tri body v celoštátnej súťaži si uchmatli hráči nováčika zo Starej Ľubovne, ktorí pomerne hladko zvíťazili v Partizánskom, ktoré sa v aktuálnom ligovom ročníku trápi a v druhom stretnutí víkendu prehral Falcons tesne 2:3 v Topoľčanoch. „Oba zápasy hodnotím pozitívne aj napriek jednej prehre. Proti Partizánskemu sme boli veľmi efektívni, vedeli sme si vypracovať množstvo šancí, ktoré sme dokázali zužitkovať. Počas celého zápasu sme boli plne koncentrovaní a hrali sme svoju hru, čo pramenilo víťazstvom. V súboji s Topoľčanmi to bolo o jednom góle. Spravili sme chyby, ktoré Topoľčany potrestali gólom, naopak my sme svoje šance zahodili a v závere sme už nedokázali vyrovnať,“ skonštatoval hrajúci tréner Falcons Stará Ľubovňa Matúš Štupák.

 

Prvé víťazstvá si na svoje konto pripísali aj družstvá z Čadce, keď Devils vyhral nad Dolným Kubínom 7:3 a hráči košického Žltého Snehu, ktorí po debakli 4:14 v Topoľčanoch dokázali uspieť v Partizánskom, ktoré zdolali 7:5 v záverečnom finiši v poslednej tretine zápasu.

 

Prvá priečka v súčasnosti patrí hráčom DTF team Detva Joxers, pretože okrem spomínaného bodu, ktorý získali včera s CAPITOL, ešte v sobotu vybojovali výhru 3:0 nad Hurikánom.

 

V oravskom derby sa tešili z výhry 6:4 domáci florbalisti z Rabče, ktorí si poradili s nováčikom z Dolného Kubína.

 

Podrobný program všetkých zápasov, ale aj neskorších výsledkov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter