ANKETA ŠPORTOVEC ROKA 2022: Slovenské juniorky najlepším kolektívom v neolympijských športoch!

Historický moment pre slovenský florbal! Družstvo slovenských junioriek získalo ocenenie pre najlepší kolektív v neolympijských športoch

Ocenenie získal slovenský florbal vôbec prvýkrát a smerovalo do rúk reprezentačného výberu junioriek za 5. miesto na tohtoročných Majstrovstvách sveta v poľských Katoviciach. 


Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety Klubu športových redaktorov SSN v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom sa konal v Bratislave. Na svojom jubilejnom 30. pokračovaní bol prvýkrát v histórii ocenený aj florbal, ako neolympijský šport. Slovenské juniorky v kategórii pre najlepší kolektív v rámci neolympijských športov zdolalo kolegov z mužskej reprezentácie a reprezentačný výber v malom futbale. 

Ocenenie pre najlepší kolektív v rámci neolympijských športov získali zverenkyne trénera Dušana Ďuríčka, ktorý neskrýval nadšenie: "Pre nás ako dievčenský kolektív a pre celý slovenský florbal to znamená veľmi veľa. Získať toto ocenenie vo veľkej konkurencii je niečo úžasné. Je to ale najmä zásluha celého florbalového zväzu, ktorý urobil pre florbal na Slovensku počas relatívne krátkeho obdobia, jedného, dvoch rokov, veľmi veľa. Táto cena pre nás znamená, že sme slovenský florbal na domácej aj medzinárodnej scéne spropagovali a môže to byť pre mladé hráčky a hráčov určitý impulz v ich snahe niečo v športe a florbale dosiahnuť."

Tréner Dušan Ďuríček na galavečere Športovec roka 2022. FOTO: Hugo Votruba


Na slávnostnom galavečere sa okrem trénera Ďuríčka zúčastnila aj Denisa Papierniková, ktorá si galavečer užila a spoločne s trénerom prevzala ocenenie priamo na pódiu. 

"Je to česť či už pre mňa a celý slovenský florbal, ktorý to zažíva po prvýkrát. Je skvelé byť v spoločnosti veľkých osobností slovenského ale aj svetového športu, ktoré dosiahli vo svojich odvetviach veľmi veľa. Nás hráčov to motivuje v snahe sa zlešpovať a možno to motivuje aj ďalších hráčov a hráčky aby pokračovali v našich šľapajách a pridali sa do florbalovej rodiny."

Denisa Papiernková (v strede) počas preberania ocenenia za reprezentáciu junioriek. FOTO: Hugo Votruba


"Veľká motivácia, záväzok a posun slovenského florbalu vpred." Prezident SZFB Martin Kopejtko

 

Prezident Slovenského zväzu florbalu Martin Kopejtko taktiež nechýbal na slávnostnom oceňovaní a vníma toto historické ocenenie ako ďalší významný krok na náročnej ceste: "Historické ocenenie na tak významnom fóre je pre nás veľkou motiváciou do ďalšej práce, záväzkom a ďalším významným posunom slovenského florbalu vpred. Získané ocenenie vnímam ako významný krok na náročnej ceste za športovým rešpektom, vážnosťou a uznaním. Je pred nami stále veľa práce, ktorá, ako sa ukazuje, má určite do budúcnosti zmysel." 

Prezident SZFB Martin Kopejtko v spoločnosti Antona Siekela (prezidenta SOŠV - v strede), Juraja Matejku (predseda komisie reprezentácie a medz. rozvoja (vľavo), Denisy Papiernikovej a Dušana Ďuríčka (vpravo). FOTO: Hugo Votruba


Pre Juraja Matejku ako predsedu komisie reprezentácie a medz. rozvoja je toto ocenenie najmä motiváciou do ďalšej práce v snahe o čo najlepšie podmienky vo všetkých reprezentáciách: "Myslím si, že je to pekný míľnik, ide o anketu s dlhoročnou tradíciou a bude to pre nás určite prínosom. Z pozície reprezentácie a našej komisie je to veľká motivácia, aby sme hráčkam a hráčom vytvárali čoraz lepšie podmienky pre reprezentáciu našej krajiny, aby mali chuť reprezentovať, posúvali slovenský florbal neustále vpred, prilákali k nemu čo najviac ľudí a možno raz boli v anketách ale aj v rebríčkoch čoraz vyššie a vyššie."  

Juraj Matejka v spoločnosti Antona Siekela (prezident SOŠV), prezidenta SZFB Martina Kopejtka a Denisy Papiernikovej. FOTO: Hugo Votruba 


Máme tak za sebou ďalší historický moment pre slovenský florbal. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby sme florbal opäť posunuli vpred. Touto cestou aj my gratulujeme celému kolektívu junioriek k historickému oceneniu a ďakujeme Slovenskému olympijskému a športovému výboru a rovnako aj Slovenskému syndikátu novinárov nielen za nomináciu ale aj za ocenenie a možnosť byť súčasťou tejto skvelej akcie. 

KOLEKTÍV JUNIORIEK: 

Hráčky 

Eliška Mária Antalovová

Natália Brídová

Lenka Červená

Laura Chúpeková

Nikol Drábeková

Veronika Dúbravská

Veronika Tvrdá

Daniela Hrabovská

Tamara Jančárová

Timea Kulová

Bianka Mišková

Kristína Ondrejičková

Denisa Papierniková

Sophia Sabolová 

Klára Hlávková 

Denisa Uhrinová

Lenka Hajdúchová

Klaudia Chúpeková

Katarína Talpašová

Linda Pudišová 

Adriana Michalisková

Nikola Plevková

___________

Realizačný tím - tréneri Dušan Ďuríček, Štefan Rajčan, Michal Jedlička 

Marek Lenner, Lenka Ďuríčková, Viliam Štofira, Peter Vraňák, Naďa Horváthová, Michal Karásek


#idemespoluďalej

 

 

 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter