Anna Wijková pokračuje, bude hrajúca asistentka trénera

Elitná švédska florbalistka Anna Wijková bude pokračovať v kariére aj v sezóne 2020/2021. Pôvodne síce chcela ukončiť hráčsku činnosť, no keďže sa uplynulý ročník regulárne nedohral, svoje rozhodnutie napokon prehodnotila. Wijková bude pôsobiť v druholigovej Storvrete ako hrajúca asistentka trénera.

 

Ročník 2020/2021 absolvovala jedna z najlepších florbalistiek švédskej histórie v tíme Mora, no následne sa presťahovala do Štokholmu. „Sme veľmi hrdí na to, že sa hviezda svetového formátu pripojí k nášmu tímu. Anna bude v budúcej sezóne súčasťou nášho kádra a takisto bude asistentkou trénera Theodora Jonssona. Získať tak kvalitnú hráčku som považoval za prakticky nemožné, teraz však máme skvelú šancu bojovať o najvyššie priečky,“ uviedol v oficiálnom stanovisku športový manažér IBK Storvreta Henrik Ededahl.

 

Hviezdna stredná útočníčka, ktorá má na konte 926 bodov za 341 gólov a 585 asistencií v 389 stretnutiach švédskej najvyššej súťaži žien, sa teší na pôsobenie v nižšej Allsvenskan Innebandy. „Je to nová kapitola môjho života a zároveň vzrušujúca výzva. Storvreta je popredný svetový klub, najmä muži majú skvelé úspechy. Teraz je naším spoločným cieľom, aby sa klub dostal do najvyššej súťaže žien. Myslím si, že ešte mám čo ponúknuť aj ako hráčka a Storvreta je pre mňa ideálnou voľbou po presťahovaní sa do Štokholmu. Navyše som dostala aj možnosť byť asistentka trénera, čo je zrejme smer, ktorým by som sa chcela uberať, keď sa definitívne uzavrie moja hráčska kariéra,“ vyhlásila čoskoro 29-ročná účastníčka šiestich majstrovstiev sveta.

 

„Storvreta má mladý tím, hladný po víťazstvách a ja okrem toho, že zvýšim vekový priemer družstva, sa pokúsim pomôcť svojimi schopnosťami a skúsenosťami na palubovke, i mimo nej. Verím, že ja, aj samotné družstvo sa počas sezóny budeme zlepšovať. Hlavným cieľom je postup do SSL,“ dodala Anna Wijková.



Odoberajte newsletter