AS Trenčín s novou identitou

Asociácia športov Trenčín v uplynulých dňoch predstavila novú identitu – logo i slogan „Jeden Trenčín, jedna história“. Keďže do asociácie patria aj florbalisti, zmena sa týka aj ich.

 

„Doterajšie logo klubu dlhodobo nespĺňalo nielen historickú hodnotu, ale nenieslo ani odkaz na tradície. Rovnaké nedostatky napĺňala aj farebná kombinácia. Pri plánoch na zmenu sme museli nájsť vhodný čas a prevedenie, aby reprezentovalo trenčiansky futbal na dlhú dobu,“ píše sa na webe AS Trenčín.

 

Ako je zrejmé, prioritou asociácie je futbal, ktorý aktuálne čaká na nový domovský stánok. „Návrat do Trenčína je spojený s novým začiatkom. Výstavba nového štadióna priniesla vhodný čas na premenu tváre klubu,“ uvádza stanovisko klubu.

 

Autori loga stavili na minimalistický dizajn, ktorému dominuje písmeno „T“. „Históriu futbalu v Trenčíne spája nepretrhnutá línia. Práca klubov na seba nadväzovala. Staré kluby tvorili základy a podhubie pre rodiace sa. Hľadali sme symbol reprezentujúci celý trenčiansky futbal naprieč históriou trvajúcou 116 rokov. Logo ‘T‘ prepája nielen históriu, ale všetky športy, ktoré dnes fungujú pod hlavičkou AS. Klub doma a v zahraničí reprezentuje mesto a región. Chceme byť naďalej silnou a úspešnou lokálnou značkou, ktorá spája fanúšikov z nášho mesta a nášho kraja. Najsilnejším a signifikantným menovateľom tohto regiónu je znak ‚T‘,“ dodáva oficiálne komuniké.

 

O nový dizajn sa postarala externá spoločnosť Pergamen. „Finálne logo vychádzalo z niekoľkých línii. Pri bádaní historickými fotografiami športových klubov mesta Trenčín sa objavili mužstvá, ktoré využívali ‘T‘ ako jednoduchý reprezentačný symbol na hrudi. Tvar silnej iniciály ‚T‘ je tiež kombináciou prvého písmena mesta Trenčín a dresu. Nové ‚T‘ pôsobí vďaka skoseným stranám energicky a prerušenie v strednej časti ho dostatočne odlišuje od základného abecedného znaku ‚T‘. Na prvý pohľad rozpoznateľné, avšak na mieru ušité ‚T‘,“ uvádza tlačová správa štúdia.



Odoberajte newsletter