AS Trenčín sa víťazstvom nad Žltým Snehom posúva o tri priečky nahor

Žltý Sneh Košice nezískal svoje prvé body v sezóne ani v záverečnom zápase ôsmeho kola, kedy sa postavil proti predposlednému AS Trenčín. Prehral s jedenásťgólovým rozdielom. Osem kanadských bodov si pripísal Ondrej Kusenda.

Súboj posledných dvoch tímov tabuľky sa odohral na pôde FBK AS Trenčín. Hosťujúci Žltý Sneh Košice pricestoval bez Matúša Maďara a Romana Čepelu, svojich dvoch najproduktívnejších hráčov. 

Skóre otvoril domáci Lukáš Kráľ po individuálnej neasistovanej akcii. Loptičku získal ešte pred svojim brankárom Marekom Paulenom a sám aj strieľal vo vzniknutom prečíslení. Po trochu viac než piatich minútach sa po rane z prvej presne trafil Peter Heleš. Na 3:0 zvyšoval Ondrej Kusenda. V závere tretiny Košice strelili svoj prvý gól zápasu. Konkrétne Lukášovi Janočkovi sa podarilo nájsť cestu k bráne pomedzi telá brániacich hráčov počas presilovky hostí.

V sľubnej obrane a príležitostných napádaniach pokračovali aj v prvých minútach druhej tretiny. V 22. minúte si Martin Kliment obhodil loptičku ponad florbalky trenčianskych obrancov a znížil tak na 2:3. Odvtedy sa už ale Trenčanom viac začalo dariť proti defenzíve hostí. Kráľ sa tentokrát presne trafil z diaľky z ostrejšieho uhlu. Gól na 5:2 vznikol po ideálnej prihrávke od Samuela Dávideka pre Ondreja Kusendu, ktorý už zakončoval do odkrytej brány. Okrúhly päťdesiaty gól Trenčína v tejto sezóne strelil opäť Kusenda, keď zvyšoval na 6:2 zo vzniknutej medzery v obrane. 

V čase 32:22 sa skóre menilo znovu. Vtedy si hrajúci tréner a kapitán domácich, Juraj Matejka, zapísal svoj dvanásty gól v ročníku. Z druhej vlny a po nevydarených prihrávkach spoluhráčov znižoval na 3:7 z pohľadu hostí ešte Karol Kováč. To bol posledný presný zásah hostí. Pol minúty pred koncom tretiny vznikla pred košickým brankárom Aurelom Šitárom ďalšia ofenzívna akcia, ktorú najprv ubránil, no nepodarilo sa mu plne zmocniť loptičky a tú Kusenda nakoniec dopravil za jeho chrbát.

Gólová produktivita domácich v tretej tretiny by sama o sebe stačila na víťazstvo. Košičania už na žiadne kontaktné góly nedosiahli a v poslednej časti inkasovali šesťkrát. Tri razy sa presne triafal Matejka a okrem neho aj Kusenda, Dávidek a Heleš. 
 

Hlasy po zápase

Juraj Matejka (hrajúci tréner, FBK AS Trenčín): „Konečne sme boli produktívni v zakončení. Som rád, že sme boli pomerne dlho na lopte, aj keď musíme popracovať na zbytočných stratách a fauloch pri napadaní. Celkovo hodnotím zápas pozitívne, máme 3 body. A verím, že nás to na najbližšie zápasy nakopne."

Ondrej Kusenda (hráč, FBK AS Trenčín): „Dnešný zápas bol pre nás veľmi dôležitý, nakoľko sme mali šnúru neúspešných zápasov. Teší ma, že sa nám to podarilo prelomiť. Myslím si že sme dnes predviedli tímový výkon a v druhej tretine sa nám podarilo zlomiť súpera. Napriek veľkému gólovému rozdielu sme mali množstvo nevyužitých šancí, čo musíme zlepšiť do ďalších zápasov. Dúfam, že nastolený trend udržíme v nasledujúcich zápasoch a pripíšeme si na svoje konto dôležité body."

Róbert Beľuš: (tréner, Žltý Sneh Košice): „Išli sme do Trenčína s malou dušičkou, že uhrajeme nejaký bodík, no dodržiavanie pokynov ostalo len v mojej hlave a chlapci hrali hurá systém. Výsledok hovorí za všetko. Zaslúžená prehra. Pokiaľ si nevstúpime do svedomia a nezačneme hrať to, čo trénujeme, tento trend bude pokračovať a budeme len fackovacím panákom ligy."

FBK AS Trenčín — Žltý Sneh Košice 14:3 (3:1, 5:2, 6:0)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter