ATU stopercentné, žilinské „kobylky“ s košickým Florkom s polovičným úspechom

Bez straty bodu v extralige juniorov už po štvrtom kole nenájdete žiaden tím. Počas víkendu totiž zaznamenali prvú prehru žilinské „kobylky“ s košickým ATU a včera stratil prvý bod v Banskej Bystrici aj líder súťaže 1. FBC Florbal Trenčín. V bratislavskom derby dokázal vyhrať Snipers nad Tsunami Záhorskou Bystricou na jej ihrisku tesne 7:6.

 

Majstrovské ATU sa tešilo z dvoch víťazstiev, no ani zďaleka sa nerodili ľahko. Súboje proti FBC Grasshoppers Žilina boli vždy náročné a nebolo to inak ani v sobotu. ATU však dokázalo zvíťaziť 4:2. Vo včerajšom dueli proti Mútnemu to tiež nebolo jednoznačné, no Košičania uhájili výhru 7:4. „V úvode zápasu so Žilinou sme boli mierne nervózni a nekoncentrovaní. Urobili sme niekoľko chýb, ktoré súper trestal. Je pozitívne, že som od druhej tretiny videl charakter hráčov a bojovnosť, vďaka čomu sme zvíťazili. Viem, že zápas proti Mútnemu všetkých asi nudil... Nehrali sme dobre, nastúpilo niekoľko nových hráčov, takže to nebolo ešte ideálne. Snažili sme sa hrať ako veľký tím. Zabudli sme však, že ním ešte nie sme. Špeciálne po prvej tretine si niekto možno myslel, že to bude ľahký zápas. Vôbec sme sa nepoučili z minuloročného duelu, keď sme taktiež po prvej tretine viedli nad Mútnym o tri góly a opäť sme druhú tretinu vypustili. Som rád, že povinné tri body zostali doma,“ zhodnotil víkendové počínanie svojich zverencov tréner košického ATU Peter Vrba.

 

Družstvo Banskej Bystrice v aktuálnej sezóne pôsobí iným dojmom, než v predošlej, čo dokazujú aj doterajšie dosiahnuté výsledky. V sobotu si Dukla poradila v Badíne s Piešťanmi, ktoré zdolala 13:4 a včera uchmatla bod lídrovi extraligy 1. FBC Trenčín, ktorému chlapci podľahli 9:10 až gólom v predĺžení. „Sme trochu iným tímom než v minulosti. Hráči máju s touto súťažou skúsenosti už niekoľko rokov, či už v drese Banskej Bystrice, poprípade zo Zvolena. Dôležité bolo aj doplnenie družstva, kam výborne zapadli mladí hráči a nahradili tých, ktorí odišli do mužskej kategórie. Skúsenosť sa má odzrkadliť v tejto sezóne, musíme však ostať pri zemi a isť od zápasu k zápasu. Nie vždy sa to však podarí a nezvládame s ťažkým súperom závery stretnutia. V prvom rade musím pochváliť družstvo za predvedenú hru v oboch zápasoch. Predviedli bojovnosť a dravosť. Za víkend sme získali štyri cenné body, čo by som pred víkendom bral, no po zápase s Trenčínom nám bolo jasné, že všetky body mali zostať doma. Súboj s Piešťanmi sme rozhodli v prvej tretine, chlapci však nepoľavili a zápas sme mali až do konca pod kontrolou. K stretnutiu s Trenčínom sa nechcem veľmi vyjadrovať. My chceme hrať florbal, tak ho hráme. Z florbalu by sa nemal stávať debatný krúžok. Tento duel však mal podľa mňa náboj play-off,“ skonštatoval kouč Banskej bystrice Zdenko Babík.

 

Nováčik z Piešťan je na poslednom mieste tabuľky, pretože v zápase posledných dvoch družstiev tabuľky podľahli Modre 7:9. Modrania nemajú v aktuálnej sezóne veľké oči a už v Trenčíne, kde prehrali vysoko 2:17 sa sústredili na dôležitý súboj s Piešťanmi. „Myslím si, že nakoľko máme veľmi omladený káder, majú chlapci ešte čas na dosahovanie krásnych výsledkov. Čo sa týka výprasku v Trenčíne, sú úplne inde ako my... Vedeli sme, že dostaneme nakladačku, no cieľom bolo neinkasovať dvadsať kúskov, čo sa nám podarilo. Piešťany „padli“ zaslúžene. Trúfali sme si doma zvíťaziť, čo sa nám podarilo. Teší ma, že sa presadil náš tradičný strelec Milan Juhanyak, ktorý strelil päť gólov, no chcem upozorniť aj na skutočnosť, že sa hetrikom dokázal presadiť aj Radovan Schuller, ktorý je ročník narodenia 2006,“ povedal tréner Modry Michal Benčúrik.

 

Vicemajstri predchádzajúcej sezóny z košického Florka nemajú celkom ideálny štart, pretože z troch odohratých súbojov dokázali vyhrať len v jednom a sú na šiestom mieste tabuľky. Počas víkendu zdolali doma Mútne 4:2, no podľahli žilinským „kobylkám“ 2:8.

 

Bratislavské derby medzi domácou Záhorskou Bystricou a Snipers lepšie zvládli hosťujúci „ostreľovači“, ktorí sa tešili z tesného víťazstva 7:6.

 

Výsledky zápasov extraligy juniorov:

 

3. kolo – sobota 28. 9. 2019:

 

FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FBC Páv Piešťany 13:4 (4:0, 2:1, 7:3)

FK Florko Košice – FBK Hornets Mútne 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

FaBK ATU Košice – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)

1. FBC Florbal Trenčín – FBC BlueBerries Modra 17:2 (7:1, 7:1, 3:0)

 

4. kolo – nedeľa 29. 9. 2019:

 

FK Florko Košice – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 2:8 (1:2, 1:4, 0:2)

FaBK ATU Košice – FBK Hornets Mútne 7:4 (3:0, 1:2, 3:2)

FBC BlueBerries Modra – FBC Páv Piešťany 9:7 (1:1, 7:3, 1:3)

Tsunami Záhorská Bystrica – Snipers Bratislava 6:7 (0:2, 4:3, 2:2)

FBK BCF Dukla Banská Bystrica – 1. FBC Florbal Trenčín 9:10 pp (0:1, 4:4, 5:4, 0:1)

Aktuálna tabuľka po 4. kole:



Odoberajte newsletter