Až samostatné nájazdy museli rozhodnúť dramatickú prestrelku medzi ATU a Dubnicou

ATU Košice a Victory Stars Dubnica nad Váhom sa proti sebe postavili druhýkrát v sezóne. Rovnako ako ten prvý, tak aj tentokrát museli o víťazovi rozhodnúť až samostatné nájazdy. V 19. kole ich pre zmenu lepšie zvládli Košice. V štvrtej sérií sa podarilo skórovať len Petrovi Bezegovi a ATU tak vyhralo 7:6. 

Premiérový duel 19. kola, ktorý bol zároveň aj súbojom siedmeho tímu s predposledným, začali lepšie domáci „Akademici“. Prvá polovica prvej tretiny priniesla šance z oboch strán, no Košičania boli o niečo aktívnejší. Z toho si do desiatej minúty dokázali vybojovať vedenie o dva góly, konkrétne od strelcov Romana Kozeja a Reného Bodnára. Hostia, konkrétne Adam Madaj, znížili na 1:2 po rýchlom prieniku do útočného pásma. ATU vstúpilo do šatní s predsa len dvojgólovým vedením, keďže Dávidovi Ujhelyimu sa ešte podarilo zvýšiť na 3:1.

Prvé minúty druhej tretiny naznačovali znižovanie tempa hry, ale na konci 28. minúty znížili „Viktoriáni“ na rozdiel jedného gólu. Individuálnu chybu Košíc v rozohrávke vo vlastnom obrannom pásme potrestal Michal Janiga. Netrvalo dlho a Madajovi sa podarilo vyrovnať — tentokrát po odvážnom prechode cez troch brániacich domácich hráčov. Hráč, ktorý otvoril skóre zápasu, bol následne aj poslaný na trestnú lavicu. Bol to opäť Janiga, kto trestal chyby Košíc, a tak Dubnica získala vedenie po prvýkrát v zápase. Navrátilec z trestnej lavice, teda Roman Kozej, nedopustil, aby druhá tretina takto skončila a 23 sekúnd pred druhou sirénou vyrovnal na 4:4.

Akademici mali príležitosť sa znovu zmocniť vedenia už v druhej minúte tretej tretiny. Daniel Olekšák mohol tak spraviť z trestného strieľania, no trafil žrď bránky Adriána Obertu. Druhej formácii Dubnice sa podarila úspešná útočná kombinácia hlboko v pásme Košíc. Na jej samom konci bol Mário Mutala, ktorý ešte stále letiacu loptičku odrazil presne do brány. 

Domáci sa snažili vyrovnať dlhé minúty a ich tlak bol aj odmenený presným zásahom Eduarda Tótha. Počas nasledujúcich presilových hrách sa im nedarilo usadiť sa v pásme, čiže ich nevyužili, ale sedem minút pred koncom tretej tretiny predsa len Matúš Gburík získal vedenie. Nedisciplinovanosť hostí najmä v tretej tretine ich mohla stáť ďalší inkasovaný gól, ale Kamilovi Navrátilovi sa nepodarilo premeniť už druhé trestné strieľanie Košíc v tomto zápase. Naopak, Akademici ešte inkasovali. Presne sto sekúnd pred treťou sirénou Madaj opäť rýchlo prešiel do obranného pásma domácich a bez asistencie vyrovnal na 6:6. Tým aj skompletizoval svoj hattrick. Zvyšok tretiny bol rozkúskovaný netrestanými faulami, štandardnou situáciou a oddychovými časmi oboch trénerov, no skóre sa v základnej hracej dobe už nemenilo.

Podobne často sa prerušovalo aj päťminútové predĺženie. Košice mali o niečo viac šancí, avšak tú najväčšiu mal len niekoľko sekúnd pred koncom Madaj. Patrik Vanyo vychytal jeho nebezpečnú individuálnu akciu. A tak museli rozhodnúť samostatné nájazdy. Záverečným hrdinom zápasu bol Peter Bezeg, ktorý premenil svoj nájazd v štvrtej sérii. 

ATU Košice teda zvíťazilo prvýkrát od novembra a Dubnica nad Váhom získala prvý bod z prostredia mimo svojej haly. 

 

Hlasy po zápase:

Peter Bezeg (najlepší hráč FaBK ATU Košice): „Začali sme dobre; prvá tretina bola v našej réžii, avšak potom sme myšlienkovo vypadli a začali sme nejako „púšťať“ ten zápas. Našťastie sme to dokázali otočiť. Síce až v samostatných nájazdoch a prišli sme o jeden bod, ale potrebovali sme takúto výhru.“

Marek Onderko (tréner FaBK ATU Košice): „Zápas sa nám podarilo vyhrať. Opäť sme doplácali na nevyužívanie šancí, preto rozhodli až samostatne nájazdy.“

Matej Šatka (hráč ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom):S týmto súperom sme určite chceli nejaké body vybojovať. Boli sme na to pripravení — pripravovali sme sa celý týždeň, ale žiaľbohu to nevyšlo. Niektoré taktické pokyny sme nezvládli dobre a bohužiaľ sme prehrali po nájazdoch.“

Dušan Sokolík (tréner ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom): „Počas prvej tretine sme sa trochu stotožňovali s cestou, s terénom a so všetkým možným, takže súper zaslúžene viedol. V druhej tretine sme sa dostali do zápasu, takže sme vyrovnali. V tretej tretine to bol taký rovnocenný súboj, kedy raz viedol súper, raz sme viedli my. Po celkovom čase skončil zaslúžene remízou. Nájazdy sú lotéria a súper nakoniec so šťastím vyhral.“ 

 

FaBK ATU Košice — ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom 7:6 sn (3:1, 1:3, 2:2, 0:0)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter