Banga zmenil klub v Bratislave

Jeden z najlepších hráčov extraligového tímu Snipers Bratislava v ostatných ročníkoch Peter Banga absolvuje sezónu 2020/2021 v drese Tsunami Záhorská Bystrica. Do konkurenčného družstva zamieril na hosťovanie.

 

„Aspektov, prečo som sa rozhodol zmeniť prostredie, je viac, ale nerád by som ich rozoberal. Každopádne som v Snipers/Shadows Bratislava strávil krásnych dvanásť rokov, plných spomienok a nezabudnuteľných momentov, za čo im ďakujem a do budúcna im prajem iba to najlepšie. Najbližšiu sezónu odohrám za Tsunami Záhorská Bystrica. Po viacerých rozhovoroch sme sa dohodli na ročnom hosťovaní,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Peter Banga.

 

V Záhorskej Bystrici si novú akvizíciu pochvaľujú, keďže kvality Petra Bangu sú nesporné. V predčasne ukončenej sezóne nazbieral 40 bodov za 28 gólov a 12 asistencií v 21 dueloch. „Vedeli sme, že pravdepodobne odíde Michal Šteinhübel, ktorý bol dlhodobo veľmi produktívny hráč a chceli sme ho nahradiť nejakým starším, skúseným zakončovateľom. V Bratislave bol Peťo Banga suverénne najlepší koncový hráč, mimo nášho klubu. Ihneď sme to teda začali riešiť, oslovili sme ho a som veľmi rád, že s našou ponukou súhlasil. ‚Bongo‘ chce bojovať o titul, je ambiciózny, maká na sebe, má potrebné skúsenosti,“ uviedol hrajúci tréner Tsunami Martin Kubovič.

 

„Banga je prvá oznámená posila, ale určite nie posledná. Už máme vybaveného aj ďalšieho hráča, vyriešené sú už aj papiere a čoskoro meno tejto akvizície zverejníme. Ďalší hráči sú v štádiu riešenia. Toto leto káder posilníme veľmi slušne,“ dodal reprezentant SR.



Odoberajte newsletter