Belgičania podporujú florbalovú federáciu Pobrežia Slonoviny

 

Belgická florbalová federácia (BFF) podporuje florbalovú federáciu Pobrežia Slonoviny prostredníctvom vzdelávania a florbalového vybavenia. Inštruktor rozhodcov J.F. „Jihef“ Greffe nedávno absolvoval online kurz rozhodcov pre účastníkov z Pobrežia Slonoviny.

 

Jihef oboznámil účastníkov s pravidlami hry Medzinárodnej florbalovej federácie, fungovaním organizátorov stretnutí a zručnosťou rozhodcov počas zápasov. Kurz sa konal vo francúzštine.

 

„Vysoko interaktívny kurz so 16 účastníkmi sa streamoval a nahrával v Abobu (severne od Abjdžanu). Kurz s plným úspechom poskytol príležitosť na zaujímavú medzikultúrnu výmenu názorov pre obe strany. Záznam kurzu bude použitý aj pre tých, ktorí sa nemohli kurzu zúčastniť kvôli prebiehajúcim národným protestom,“ informuje Jihef.

 

Jihef rozhodoval v Belgicku od roku 2010 a má tiež značné skúsenosti ako inštruktor rozhodcov pre Belgickú florbalovú federáciu. Okamžite súhlasil s podporou Florbalovej federácie Pobrežia Slonoviny na žiadosť Marcela Wadju, prezidenta Florbalovej federácie Pobrežia Slonoviny.

 

Po Africkom florbalovom pohári v roku 2018, Jihef podporil Pobrežie Slonoviny materiálne, ktorý zhromaždil v belgických kluboch a taktiež trénerskými a motivačnými nápadmi. Navštívil Pobrežie Slonoviny a trénoval hráčov národného tímu počas kvalifikácie 2020 v Poprade.

 

„Od prijatia päťročného plánu rozvoja belgických rozhodcov v roku 2019, vykonáva výbor rozhodcov BFF štrukturálne zmeny v príprave a rozvoji rozhodcov. V tejto súvislosti federácia s potešením podporila rozvoj florbalu s našimi priateľmi z Pobrežia Slonoviny a už teraz plánujeme ďalšie online florbalové kurzy s Pobrežím Slonoviny,“ hovorí generálna sekretárka Belgickej florbalovej federácie Rossana Mäder.



Odoberajte newsletter