Bezgólová tretia tretina AS Trenčín rozhodla inak vyrovnaný zápas s Nižnou

V boji tímov zo susedných krajov sa v Tvrdošíne proti sebe postavili AS Trenčín a FBK Nižná, tímy s podobnou bilanciou strelených a inkasovaných gólov a tímy figurujúce v tabuľke hneď vedľa seba na 6. a 7. mieste, no s trojbodovým rozdielom v prospech Trenčína. Ako sa aj predpokladalo, išlo o vyrovnaný zápas. Bezgólová tretia tretina zo strany Trenčína však rozhodla o víťazstve Nižnej 10:7. 

Skóre otvorili prví hostia z Trenčína už v druhej minúte prvej tretiny po presnej strele Lukáša Kráľa, ale už len pár minút neskôr vyrovnal Lukáš Laštík. Následne sa po góle Ondreja Kusendu Trenčín znovu ujal vedenia, za čím sa po chvíli hosťujúci hráč ocitol na trestnej lavici. Vylúčenie potrestal Matúš Medžo svojim ôsmym gólom v sezóne. V polovici tretiny Nižná získala už dvojgólový rozdiel po tom, ako sa presadili Stanislav Belko a opäť Medžo. Vďaka siedmemu gólu Kráľa sa Trenčínu tri minúty pred prestávkou podarilo dosiahnuť na kontaktný gól.

Na opäť dvojgólový rozdiel domáca Nižná odskočila v 23. minúte stretnutia, keď vďaka Martinovi Latkovi využila už druhú presilovú hru v tomto utkaní. O pätnásť sekúnd neskôr síce odpovedal Ľubomír Ďurik a bolo tak 4:5 z pohľadu hostí z Trenčína, no snaha o vyrovnanie sa zatiaľ ešte nevyplácala. Najprv na 6:4 upravil Tomáš Reguly, potom piaty gól AS strelil opäť Kusenda, potom Reguly znovu zvýšil náskok o dva góly. Na tento gól odpovedal Juraj Matejka, ale na rozdiel od predchádzajúceho priebehu tretiny nedošlo k následnému gólu Nižnej. Skóre zápasu bolo zrazu vyrovnané prvýkrát od 9. minúty po premene trestného strieľania Juraja Matejku. 

V tretej tretine sa Trenčínu nepodarilo nadviazať na začiatok zápasu a ujať sa vedenia. V 48. minúte Medžo z Nižnej dokonal hattrick, ktorý mu pomohol vyskočiť na pozíciu najproduktívnejšieho strelca ligy s desiatimi gólmi. AS získal príležitosť na ďalší kontaktný gól keď im bola uznaná presilová hra, ale práve naopak, Reguly skóroval ôsmykrát v ročníku a Nižná viedla už 9:7. Ani oddychový čas Trenčína nepomohol na kontaktné góly. Osemnásť sekúnd pred koncom zápasu ešte strelil svoj jedenásty gól Medžo. Nižná tak v tretej tretine umlčala Trenčín a vyhrala 10:7.

 

Hlasy po zápase:

Tomáš Reguly (hráč, FBK Nižná): „Oba tímy bojovali do poslednej sekundy. Na ihrisku sme my, rovnako ako súper, nechali všetko. Nedovolili nám odskočiť, vždy sa doťahovali, aj keď väčšinou strelili góly po našich chybách. Ale zápas mal naozaj úroveň a sme radi, že na predošlý debakel sme odpovedali víťazstvom."

Patrik Bachan (tréner, FBK Nižná): „Tento zápas sme museli doslova vybojovať do poslednej sekundy. Mali sme problém, že po našich zbytočných individuálnych chybách súper vždy dorovnával a nedarilo sa nám odskočiť na veľký rozdiel. Na tom musíme pracovať. Ale zápas bol v slušnom tempe. Za tri body sme radi, konečne sme AS porazili doma."

Ľubomír Ďurík (hráč, FBK AS Trenčín): „Dnešný zápas rozhodlo to, že súper bol rýchlejší a prečíslovával nás. Taktiež sme nevyužili šance, ktoré sa nám vyskytli a nedali sme góly z toho, z čoho sme mali."

Juraj Matejka (tréner, FBK AS Trenčín): „Zápas bol, tak ako sme predpokladali, veľmi vyrovnaný. Rozhodli samozrejme premenené šance. Na tomto menšom ihrisku je to všetko také na tesno. Myslím si, že to bol dobrý a férový zápas. Dnes vyhral ten šťastnejší."

 

FBK Nižná - FBK AS Trenčín 10:7 (4:3, 3:4, 3:0)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter