Blaško: „Chlapci vedia o čo hrajú a majú patričné sebavedomie!“

Čo viac sme si mohli priať než finálovú sériu juniorskej extraligy hranú na maximálny počet piatich zápasov? Košické derby je vyrovnané a obe družstvá dokázali využiť svoju domácu palubovku na dve víťazstvá a tak je séria nerozhodná 2:2. Zajtra sa však definitívne rozhodne, či si ATU pripíše ďalší v poradí tretí majstrovský titul, alebo Florko svoj prvý premiérový.

 

Keď sa pred dvomi týždňami skončil druhý finálový súboj košických celkov ATU s Florkom a stav série bol 2:0 na zápasy, mnohí nepredpokladali, že sa séria natiahne na päť zápasov. Florko s dvomi „tesnotkami“ v pomere 6:5 a 9:8 gólom v predĺžení vyrovnali a vynútili si piaty duel. „Stav série je zrovnaný na 2:2... Ak by som povedal, že strata dvoch mečbalov nás nemrzí, klamal by som, no taký je florbal. Oba tímy využili domáce prostredie na maximum a teraz sa séria presunie na naše ihrisko. Dúfam, že zajtrajší zápas bude ukážkou najlepšieho juniorského flrobalu a že si na zápas nájde opäť cestu množstvo fanúšikov, ktorí nás hnali všetky súboje dopredu,“ povedal kapitán ATU Košice Michal Kolcun.

 

„Florkáči“ vsadili viac menej na oddych, no včera už opäť zarezávali. „Chlapci počas týždňa absolvovali wellness. V utorok dostali voľno a včera mali ostrý tréning. Všetci sú zdraví a tešia sa na posledný finálový zápas juniorky v aktuálnej sezóne,“ povedal tréner FK Florko Košice Pavol Blaško a na otázku, či môže byť pre jeho zverencov psychickou výhodou, že dokázali vyrovnať sériu dodal: „Výhoda, ktorá môže zväzovať. Do finále sme vstupovali nie ako favoriti, teraz je situácia päťdesiat na päťdesiat... Chlapci vedia o čo hrajú a majú patričné sebavedomie, tak sa uvidí na ihrisku.“

 

Program finálového zápasu extraligy juniorov:

 

5. Finále – sobota 6. 4. 2019:

18.30 hod – FaBK ATU Košice – FK Florko Košice (ŠH SOŠ Ostrovského, Košice)



Odoberajte newsletter