Bory chce skúsiť šťastie na severe, čaká na rozhodnutie Fínov

Slovenskému florbalistovi Alexandrovi Borymu z Prešova sa rysuje na novú sezónu zaujímavý zahraničný angažmán. Za štúdiom sa chce vydať na sever Európy do Fínska. Definitívne to však ešte nie je a momentálne existuje viacero alternatív.

 

„Plánujem ísť do Helsínk na vysokú školu, no ešte to ani zďaleka nie je isté. Ešte nie som prijatý na školu a, žiaľ, situácia, ktorá nastala kvôli pandémii to celé skomplikovala, nakoľko študovať som mal začal už v auguste. Teraz je však dosť možné, že by som začal štúdium v Helsinkách, ak by ma teda prijali, až v druhom semestri na jar. Zatiaľ je to celé otázne a čakám na vyjadrenie z Fínska,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Alexander Bory. „Hlásim sa na univerzitu Haaga-Helia, kde by som študoval medzinárodný obchod,“ dodal 19-ročný útočník.

 

Akákoľvek florbalová súťaž vo Fínsku je pre našinca rozhodne dobrou príležitosťou rozvíjať ďalej svoje schopnosti. „Samozrejme, chcel by som to skúsiť v nejakom klube, no zatiaľ som to ešte nejak extra neriešil. Avšak, ak mi Fínsko vyjde, tak si tam florbal určite vyskúšam,“ uviedol tretí najproduktívnejší hráč FBC A4ka Mikuláš Prešov v predčasne ukončenom ročníku 2019/2020.

 

V 21 zápasoch základnej časti extraligy mužov nazbieral 46 bodov za 27 gólov a 19 asistencií. Okrem toho uspel aj v klubovej súťaži o najkrajší presný zásah sezóny. V tomto prípade paradoxne komplikácie v súvislosti s tzv. koronakrízou hrajú Prešovčanom do karát, pretože existuje šanca, že Bory si dres družstva z východu Slovenska oblečie aj v budúcom ročníku. „Ak by mi odchod do Fínska nevyšiel teraz, ale až na druhý semester, tak myslím, že minimálne do jari budem aj ďalej hrať za Prešov a verím, že chlapcov z tímu by taká správa potešila, snáď aspoň niektorých,“ uzavrel niekdajší mládežnícky reprezentant SR.



Odoberajte newsletter