Branislav Mitucha: „Herný prejav tímu zatiaľ nezodpovedá tomu, čo by sme chceli hrať.“

Aj trináste kolo najvyššej celoštátnej súťaže mužov je rozhádzané do viacerých dní. Zajtra sa odohrá rovná polovica súbojov. Dva v Košiciach a jeden v Bratislave. V metropole východu najskôr vyzve domáce Florko žilinské „kobylky“ a podvečer hostí ATU Oravčanov z Nižnej. V treťom dueli privíta bratislavské Lido chlapcov z 1. FBC Florbal Trenčín. Ostatné zápasy sú preložené na iné termíny.

 

Počas druhého kola prehralo Florko so Žilinou tesne 5:6 a zajtra majú príležitosť "kobylkám" prehru odplatiť. „Nepovedal by som, že sa chystáme na odplatu, chystáme sa ale zabojovať o dôležité body do tabuľky. Poslednú tretinu v Tvrdošíne s Nižnou, sme začali individuálnymi chybami, súper počas prvých piatich minút využil tri z našich štyroch chýb a dostal sa na koňa. Domáci v zápase boli lepší, ale určite to nebolo zapríčinené tým, žeby nám chýbali fyzické sily. Hráčov určite nemáme málo. Kvôli aktuálne platným opatreniam nemôžu hrať dvaja hráči základnej zostavy. V kádri mužov je však viacero chlapcov a minimálne tri formácie budú na zápas pripravené,“ povedal hráč FK Florko Košice Lukáš Blaško.

 

Hráči ATU mali v stredu dobre rozohraný súboj v Žiline, no napokon inkasovali šesť gólov a prehrali. Na Orave sa im v druhom kole tiež nedarilo, keď v Tvrdošíne podľahli Nižnej celkom vysoko 6:12. Teraz majú možnosť Oravčanov doma zdolať a zobrať im tri body. „Do každého zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať a je jedno, či sme predchádzajúci duel s daným súperom vyhrali alebo prehrali. V predošlom kole sme prehrali v Žiline a príčin je viacero. V danej situácii sa nám menia formácie či už na tréningu, alebo v zápase stále. Nemáme stabilný káder, lebo sa to jednoducho nedá. Zázračné očkovanie nefunguje a aj očkovaní hráči bývajú pozitívni, potom nám vypadnú na dva týždne a tak sa to opakuje dookola. Je úplne absurdné si niečo plánovať dopredu. Ďalšou príčinou prehry je naša nedôslednosť vo všetkých herných činnostiach. Robíme všetko, ale nič na sto percent. Na tom ale pracujeme a veríme, že do play-off sa to celé ukľudní a my budeme pripravení,“ objasnil kouč FaBK ATU Košice Marek Onderko.

 

Trenčania z FBC sú jednoznačným lídrom súťaže, no často sa v zápasoch trápia a o všetky body musia zvádzať tuhý boj aby uhájili svoje víťazstvá. Zatiaľ sa im to darí, no hlavný tréner Jan Holovka je často na adresu svojich zverencov kritický, pretože má inú predstavu o hre svojho tímu. Zajtra cestujú lídri do Bratislavy, kde si zahrajú proti Lidu. „Na najbližší zápas proti Lidu cestujeme samozrejme s jasným cieľom a to je trojbodový zápis do tabuľky, aj keď to určite nebude jednoduché. Čo sa týka zostavy u nás v klube sa k očkovaniu pristupuje môžem povedať zodpovedne a preto zatiaľ naša zostava po covidovej stránke netrpí. Aktuálne však sme prišli o veľkú stratu obrancu Vrábeľa, ktorý si nešťastne poranil väz v kolene a teda sezóna sa preňho predčasne skončila. Budeme tak bojovať aj za Dominika. Body zatiaľ získavame, no určite herný prejav nezodpovedá tomu, čo by sme chceli hrať. Veľmi často sa nám stáva, že inkasujeme ako prví a potom nás to stojí veľmi veľa síl, aby sme zápas otočili. Taktiež robíme veľa zbytočných individuálnych chýb, za ktoré nás súper trestá. Verím však, že disciplínou a poctivým tréningom odstránime tieto naše nedostatky a vzorne sa pripravíme na play-off, kde by sme chceli ísť z tej najlepšej pozície a to z prvého miesta, no máme pred sebou ešte veľa práce,“ povedal kapitán 1. FBC Florbal Trenčín Branislav Mitucha.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter