Brankár sezóny Klobučník: "Majstrovský titul je pre mňa zadosťučinením za roky driny a obetovania. Šport nám to aspoň touto formou vracia."

Jakub Klobučník sa stal najlepším brankárom minulej sezóny. Nedávno podpísal "životný prestup" a prešiel do stavu manželského. Ako trávi leto a čo ho čaká v ďalšej sezóne nám prezradil v ďalšom zo série letných rozhovorov 


 

Najlepší brankár uplynulej sezóny, Jakub Klobučník, si užil slávnostný galavečer oceňovania florbalových osobností a neskôr aj svoj vlastný - svadobný. Nabité leto trávil zväčša prípravou na svadbu ale stíha aj ďalšie aktivity. Okrem iného nám prezradil, čo pre neho ocenenie najlepšieho brankára znamená: Znamená pre mňa najmä ocenenie práce a prístupu, ktorý voči florbalu dlhé roky mám. Cením si, že to takto vidia aj hlasujúci a že vďaka ich priazni som mohol získať toto ocenenie." 

Vyzdvihol aj začiatok novej tradície florbalových galavečerov: "Myslím si, že sa galavečer na prvýkrát veľmi podaril. Bolo príjemné po dlhej dobe zažiť na florbalovej scéne aj niečo iné ako len súperenie na ihrisku. Taktiež bolo výborné stretnúť ľudí, ktorí sú dlhé roky súčasťou slovenskej florbalovej scény ale taktiež aj predstaviteľov našich partnerov vďaka ktorým môže florbal na Slovensku ďalej rásť."

 

Jakub Klobučník pri preberaní ocenenia pre najlepšieho brankára sezóny. 

 

"Klobúk" ako znie jeho prezývka, patrí už dlhodobo aj k stáliciam v najcennejšom drese. So slovenskou reprezentáciou absolvoval víťazný, májový, kvalifikačný turnaj v talianskom Celane a ak všetko pôjde ako má, predstaví sa aj na Majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku. Uvedomuje si ale, že na svojom poste má veľmi silnú konkurenciu: "...na brankárskom poste mám mimoriadne silnú konkurenciu, ale pevne verím, že sa tak skoro z repre kádra nevytratím a že budem naďalej podávať výkony hodné reprezentácie."

Po historicky prvom víťazstve nad Českom práve na spomínanej talianskej kvalifikácii a 7. mieste na MS v Helsinkách, sme zisťovali jeho očakávania smerom do budúcnosti a novembrových MS vo Švajčiarsku: "...myslím že spoločne zbierame veľa cenných skúseností, a od najmladších po najstaršieho v kádri sa postupne posúvame vyššie. Vďaka novému formátu hracieho času sú zápasy o niečo dynamickejšie a každý mám pocit, že chce rozhodnúť zápas čo najskôr. Je tu priestor na prekvapenia a ako sme sa už presvedčili v Celane, alebo na svetových hrách - aj s prvou štvorkou sa dajú hrať výborné zápasy a dajú sa vyhrať."

V Taliansku sa Jakub potil nielen v drese, ale aj bez neho. Ako sa nechal počuť, vysoké talianske májové teploty pre neho neboli ideálne, zvyšné aspekty talianskeho dobrodružstva mu to ale vykompenzovali: "Úprimne, bolo to čiastočne peklo, najmä vzhľadom k počasiu a teplotám. Mnoho času sme sa radšej skrývali na hoteli než niekde blúdili ulicami Celana. Personál hotela Paradiso a priatelia z Pobrežia Slonoviny nám však vytvoril výborné a priateľské podmienky po celú dobu pobytu. K tomu výborné tímové výsledky, takže nič iné než len pozitívne pocity sme si pevne verím odniesli všetci z Celana."


 

Vyhrať sa dá nad každým a jeho klub 1. FBC Trenčín kráčal takmer neohrozene za titulom v minulej sezóne. Ukončil 9-ročné čakanie na majstrovský primát a vrátil titul, aj vďaka výkonom Jakuba, do mesta pod Hradom Matúša Čáka: 

Titul pre mňa znamené pocit zadosťučinenia, že tie roky tréningov, zápasov, obetovaných dovoleniek a rodinných osláv k niečomu vedú a že aspoň touto formou Vám to ten šport vracia. Myslím, že ciele budeme mať opäť len tie najvyššie a napriek pár zmenám v kádri sa teším na novú sezónu, v ktorej dúfam zvládneme potvrdiť výbornú formu z minulého ročníka.

Jakub Klobučník pri preberaní majstrovskej medaile. 

 

A ako trávi Jakub leto? "Leto zatiaľ celkom hekticky najmä v pracovnom záprahu a veľkú časť sa niesla v duchu príprav na svadbu, ktorá je už teraz našťastie úspešne za nami, takže sa teším na trošku kľudu smerom do druhej polovice leta. Samozrejme letná príprava v plnom prúde, aj keď s menšími prerušeniami kvôli zdravotným nepríjemnostiam ale nič vážne, čo by stálo za zmienku." Zisťovali sme aj, či najlepší brankár uplynulej sezóny neplánuje nejaký zaujímavý prestup, okrem toho manželského... "Okrem životného prestupu toto leto a sezónu nechystám žiadne ďalšie prekvapenia. Čo prinesie ďalší ročník 23/24 uvidíme. Rád by som sa ešte pozrel niekam do sveta a okúsil jednu z prestížnejších súťaží, avšak uvidíme, čo život dovtedy prinesie."

 

Na záver odkaz pre vás, ktorí tento článok čítate, fanúšikov florbalu: Som rád, že stále viac ľudí fandí florbalu a pevne verím, že to tak bude aj naďalej. Načerpajte všetci cez leto dostatok síl, čaká nás nová sezóna, nové súboje na palubovkách slovenských ale aj medzinárodných a pevne verím, že spolu s Vami prežijeme ďalší skvelý florbalový rok plný úspechov a skvelých športových zážitkov!

 

Ďakujeme Jakubovi za rozhovor a prajeme ešte pekné leto a úspešnú budúcu sezónu na všetkých poliach pôsobnosti. 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter