BRANKÁRKA SEZÓNY - Radka Mládenková: "Som rada, že konkurencia nespí a pribúda aj medzi brankármi."

Každé ocenenie ju vie veľmi potešiť. Radka Mládenková získala ocenenie pre najlepšiu brankárku sezóny 2021/2022

Slávnostný galavečer oceňovania florbalových osobností si užila v "domácom" prostredí, keďže ju prišli podporiť a zisk ocenenia osláviť členovia a fanúšikovia Kysuckého Nového Mesta. Vo výbornej atmosfére dotvorenej práve "kysuckou" jedinečnou florbalovou rodinou si mohla vychutnať zaslúžený potlesk. 

 

"Každé jedno ocenenie ma vie veľmi potešiť. Obzvlášť keď vidím ako moje mladšie kolegyne napredujú, zlepšujú sa a v každom zápase sú pre svoje tímy oporami. Som rada, že konkurencia nespí a pribúda aj medzi brankármi. O to viac ma to motivuje na sebe ďalej pracovať a zlepšovať sa. Samozrejme, nesmiem zabudnúť poďakovať svojim spoluhráčkam, ktoré mnohokrát vychytali viac striel ako ja :D Som rada, že všetko okolo florbalu sa pomaličky posúva tým správnym smerom, čoho dôkazom bol aj premiérový galavečer."

 

Kysučanky obsadili v uplynulej sezóne 3. miesto. Dokázali ovládnuť základnú časť ale v play-off im akosi došla šťava, čo potvrdila aj najlepšia brankárka sezóny a dnešná oslávenkyňa: "Play off opäť potvrdilo, že je to nová súťaž. Záhadne sa stratila naša hra, ktorá nás zdobila celú sezónu a ukázala sa neskúsenosť tohto mladého tímu. Zápasy vo vyraďovacej fáze sú vždy odlišné od tých, ktoré odohráte počas základnej časti. Presne takéto zápasy nám chýbali z predošlých sezón. Myslím, že pre všetkých v tíme bolo vypadnutie v semifinále veľkým sklamaním. Tretie miesto je s odstupom času fajn, ale tento tím má určite naviac." 

A čo Radka a reprezentácia, s ktorou vo Švédsku obsadila 6. miesto? "Po dlhšej pauze som sa opäť pripojila k reprezentácii a neľutujem. Zase sa zišla výborná partia, ktorá je vždy dobrým základom. Funguje tu tá správna chémia od realizačného tímu cez hráčky až po brankárky. Na Švédsko spomínam veľmi rada. Množstvo zápasov s najlepšími tímami na svete, to sú skúsenosti ktoré potrebujeme. Všetky nás mrzí najviac asi posledný zápas o 5.miesto, ale aj taký je florbal. Každá jedna prehra nám ukazuje v čom máme nedostatky, na ktorých môžeme teraz pracovať." Radka by si, podľa vlastných slov, rada ešte nejaký ten čas obliekala najcennejší dres. "Ak sa mi budú vyhýbať zranenia a podarí sa mi zladiť všetko tak, aby som mohla naplno trénovať, rada by som s babami ešte zabojovala v slovenskom drese o nejaký úspech."

 

Naj

Jakub Klobučník a Radka Mládenková. TOP brankár a brankárka sezóny. FOTO: Michal Tarabík

 

Leto bude pre Radku, rovnako ako celý rok, plné rôznych povinností, pracovných, športových ale nájde si čas aj na potrebné dobitie batieriek: "Ak nejaké voľno bude, určite ho strávim s mojim štvornohými dievčatami niekde na horách. Treba dobiť baterky." 


 

Pridávame aj odkaz od TOP brankárky sezóny pre všetkých fanúšikov slovenského florbalu: Teším sa na novú sezónu plnú výziev, tribúny plné fanúšikov a skvelú atmosféru. Prajem všetkým krásne a pohodové leto, užite si ho v kruhu blízkych a vidíme sa na palubovke ;)

 

Radke touto cestou prajeme k jej sviatku všetko najlepšie, pevné zdravie a veľa dôvodov na úsmev. 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter