Bratislavčania poriadne zabrali, sklamaním výsledky Žiliny a FBC Trenčín

Extraliga juniorov má za sebou úvodné víkendové dvojkolo, v ktorom dominovali prevažne domáce tímy. Až v deviatich z dvanástich stretnutí nedovolili hosťujúcim družstvám bodovať. Všetky štyri bratislavské kluby sa nasťahovali do prvej polovice tabuľky, pretože sa im darilo. Jediný hurikán stratil tri body doma s Púchovom.

 

Športová hala v Záhorskej Bystrici bola najvyťaženejšou, pretože sa v nej odohralo až šesť duelov. Hala je domovským stánkom Tsunami, ktoré zvíťazilo nad Púchovom 5:3 a poradili si aj s Piešťanmi po výhre 6:2. „Vedeli sme, že sobotný zápas proti Púchovu nebude jednoduchý. Počas leta nabrali nové posily do kádra a prípravu na sezónu zobrali veľmi zodpovedne. Navyše nám chýbali opory, ktoré vycestovali s mužmi na extraligu do Prešova. Prednosť teda dostalo veľa dorastencov, ktorí bojovali veľmi obstojne. Súper hral z dobre zabezpečenej obrany vo vlastnom pásme, čo nám robilo problém pri zakončení a rovnako treba vyzdvihnúť aj výkon brankára súpera. Lacné straty lopty v strednom pásme a slabý dôraz pred našou bránkou dal súperovi šance, ktoré nekompromisne využil. Bol to bojovný zápas a som rád, že dopadol pre nás úspešne. V nedeľu sme mali kompletný juniorský káder. Zápas sme mali plne vo svojich rukách, no trápila nás efektivita v koncovke, svedčí o tom aj pomer 57 striel a len 6 vstrelených gólov. Som rád za plný bodový víkend, ale už je potrebné zamerať sa na ďalších súperov,“ zhodnotil výkony svojich zverencov tréner Tsunami Záhorská Bystrica Jakub Horecký.

 

Lido sa dokonca po dvoch kolách dostáva na líderskú pozíciu súťaže, pretože po víťazstvách 7:3 nad Grasshoppers Žilina a 9:1 nad Prešovom majú nielen všetky body ale zatiaľ aj najlepšie skóre. „Úvodný súboj sezóny nás čakal rovnaký súper ako v minulej sezóne, no kobylky prišli oproti minulosti v dosť oklieštenej zostave. To nám velilo hrať aktívnu nátlakovú hru od úvodu stretnutia. Nekoncentrovanosť súpera na začiatkoch tretín nám pomáhala vždy odskočiť do gólového trháku, no od polovice zápasu sme pôsobili na ihrisku vlažne a kopili sme obrovské množstvo nepresnosti, takže v závere sme boli radi, že je koniec a utrpeli sme tri body. Včerajší súper bol pre nás dosť veľkou neznámou. Mali sme o nich informáciu, že hrajú veľmi húževnato a zo zabezpečenej obrany a začiatok stretnutia to aj potvrdzoval, keďže hra bola pomerne opatrná. V ďalšom priebehu sme Prešov začali prevyšovať po kondičnej a fyzickej stránke a to sa prejavilo aj na skóre, nakoľko sme ukázali väčšiu chuť po góloch a po víťazstve. Chlapcom ďakujem za prístup k zápasom a hľadanie určitej pozitívnej vlny aj v tých horších pasážach oboch duelov,“ povedal Patrik Paulikovič, tréner ŠK Lido Prírodovedec.

 

Hráči trenčianskeho AS nezažili posledné roky ohromujúce výsledky v extralige juniorov, no zdá sa, že sa na túto sezónu pripravili dobre. Pod hrad Matúša Čáka totiž zavítali prvé dva celky z minulej sezóny. AS vyhralo nad FK Florko Košice 9:6 a potom aj nad víťazom minulého ročníka FaBK ATU Košice 9:7 a to sa veru nečakalo. „Oba zápasy mali rozdielny nádych. V prvom súboji družstvá zvolili vyčkávaciu taktiku a čakali na chyby súpera. V druhom dueli sa mužstvá do seba pustili od úvodných sekúnd, zápas sa hral vo vysokom tempe a mohli sme vidieť pekný florbal s množstvom útočných akcii. Naši chalani sa na sezónu poctivo pripravovali a už na prípravných zápasoch sme pracovali na tom, čo chceme v sezóne hrať. Musím povedať, že k úspechu nám pomohli aj určité okolnosti, ktoré hrali v náš prospech. Kľúčovým faktorom bol však výkon našich chalanov, ktorí si siahli na dno svojich síl a ukázali nezlomnú chuť a silu pobiť sa o víťazstvo, čo prinieslo svoje ovocie a patrí im moja veľká vďaka,“ vyslovil Lukáš Kuzl, kouč FBK AS Trenčín.

 

Trochu prekvapením boli dve prehry 1. FBC Florbal Trenčín. Už počas piatkovej predohrávky s košickým Florkom stratili zverenci trénera Juraja Lamačku bod po prehre 7:8 a v sobotu to bola prehra 4:7 s košickým ATU. Všetky body bral aj bratislavský Snipers po výhrach 8:3 nad Mikulášom Prešov a 6:2 nad žilinskými „kobylkami.“

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter