Bratislavské derby jednoznačne patrilo Tsunami

Snipers Bratislava a ich hosť Tsunami Záhorská Bystrica uzatvorili jedenáste kolo extraligy výsledkom 3:11. Tsunami sa vďaka nemu posúva na druhé miesto v ligovej tabuľke.

Bystrica si načrtla šance na víťazstvo už hneď v prvej tretine. V nej dominovala a napokon ju vyhrala 5:0. Autorom dvoch z týchto gólov bol Michal Kubovič. Zvyšné si podelili Martin Kupec, Šimon Šmajda a Tomáš Jurica. 

Ani nový brankár Peter Pemper, ktorý nahradil Jána Laciku na začiatku druhého dejstva, si dlho neudržal čisté konto. V čase 23:06 Roman Chovan využil presilovku a zvýšil stav na 6:0. Táto presilovka 5 na 4 trvala len dve sekundy. Prvú loptičku do siete Martina Habu dopravil v 29. minúte Michal Šifra. V približne tomto čase sa duel aj herne vyrovnával a vtedy aj Mojmír Kešelák znížil na rozdiel štyroch gólov. 

Hostia tento rozdiel ešte niekoľkokrát zvyšovali. Na 7:2 i na 8:2 upravil Adam Záhorský. Na listine strelcov sa k nemu v tretej tretine pridal Maroš Kovaľ. Marko Pauhof síce strelil svoj premiérový gól v sezóne, ale v posledných pár minútach zápasu domáci inkasovali ešte dvakrát. Presadil sa ešte Peter Dobrovodský. Martin Kubovič dokončil svoj hattrick. Druhý spomínaný bol vďaka trom gólom a dvom asistenciám bodovo najproduktívnejším hráčom zápasu.
 

Hlasy po zápase:

Martin Lauko (hráč, EXEL Snipers Bratislava): „Dnes to nebol náš zápas, gratulujem súperovi. Nemám asi viac čo dodať, prajem všetkým fanúšikom a hráčom, aby sme sa čím skôr mohli vrátiť na ihriská.”

Vladimír Roziak (tréner, EXEL Snipers Bratislava): „Všeobecne náš problém je úzky káder a v týchto podmienkach máme asi najviac nezaočkovaných hráčov, tak sa to naplno ukázalo. Stačila prvá tretina a naplno sa ukázalo, že proti súperovi ako je Tsunami sa veľmi ťažko doháňa takýto náskok. Jednoducho už prvá tretina ten zápas rozhodla a zvyšok už bol len také dohrávanie.“

Adam Záhorský (hráč, Tsunami Záhorská Bystrica): „Zápas bol vo veľmi dobrom tempe, Snipers prišli pripravení. Ale myslím si, že naša taktická hra rozhodla tento zápas. Myslím si, že čo sa týka podmienok, bol to super zápas v strede týždňa a ďakujem za účasť Sniperom.

Dárius Siheľský (tréner, Tsunami Záhorská Bystrica): „Sme veľmi radi, že sme stihli odohrať tento zápas, nakoľko mám tušenie, že súťažná sezóna sa preruší do nevieme kedy. Sme veľmi radi, že sme to zakončili víťazstvom a snáď súťaž ešte dohráme.“
 

 

EXEL Snipers Bratislava — Tsunami Záhorská Bystrica 3:11 (0:5, 2:3, 1:3)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter