Bratislavský Snipers čaká poriadna previerka v metropole východu

Najvyššia celoštátna súťaž juniorov pokračuje počas nasledujúceho víkendu súbojmi piateho a šiesteho kola. Jeden duel a to medzi FBK AS Trenčín a Púchovom už predohrali v stredu. Z tesného víťazstva 7:6 sa tešili Púchovčania. Dnes je na programe druhá predohrávka a to medzi domácim FK Florko Košice a Snipers Bratislava. Chlapci z hlavného mesta zatiaľ ako jediný tím súťaže nestratili ani bod, no v Košiciach to proti Florku ale aj proti ATU nebudú mať jednoduché.

 

„Je pravda, že ešte sme nestratili ani bod, no odohrali sme len štyri zápasy, takže sme ešte nič nedokázali a nechceme sa na to ani pútať. Ako som spomenul v predchádzajúcim rozhovore, máme s družstvom nastavený herný cieľ ako by mala naša hra vyzerať a tá je ešte pomerne dosť vzdialená od toho, ako si to predstavujem. Samozrejme by sme radi z Košíc priviezli šesť bodov, no podstatný bude pre mňa herný prejav a výkon mojich chalanov,“ povedal kouč bratislavského Snipers Tomáš Chvála.

 

Výhodu domáceho prostredia budú chcieť naplno využiť hráči Záhorskej Bystrice, ktorí mali celkom slušný štart do súťaže a zo štyroch duelov sa tešili z víťazstva až trikrát. Tentoraz Tsunami privíta Prešov, ktorý je zatiaľ s Piešťanmi bez bodu a v nedeľu žilinské „kobylky“. „Príprava na ďalšie dvojkolo prebiehala štandardne, naďalej sa sústredíme na vlastný herný prejav. Vo všetkých predošlých zápasoch sme nehrali úplne to, čo by som rád z lavičky videl, takže v oboch nasledujúcich dueloch sa budeme sústrediť najmä na našu hru. Verím, že budeme cez víkend úspešní,“ skonštatoval tréner Tsunami Záhorská Bystrica Jakub Horecký.

 

Súčasné tabuľkové postavenie 1. FBC Florbal Trenčín, ktorým je až desiata priečka, určite nie je odrazom kvality tohto tímu. Trenčania majú ideálnu príležitosť výraznejším spôsobom si vylepšiť svoju pozíciu. Hrajú v domácom prostredí proti Piešťanom a Púchovu. „Súťaž je len na začiatku a príčinou našej súčasnej pozície je výrazná fluktuácia hráčov medzi juniorkou a mužským áčkom. Seniorský tím má u nás v klube jednoznačnú prioritu. V zápasoch proti Piešťanom a Púchovu chceme uspieť a budeme veľmi radi ak získame plný počet bodov,“ povedal tréner 1. FBC Florbal Trenčín Juraj Lamačka.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter