Bronzová sezóna pre košické florbalistky

Približne v polovici marca sa odohralo závečrené kolo východoslovenskej regionálnej ligy starších žiačok v Spišskej Novej Vsi. Napriek tomu, že liga sa hrala systémom doma-vonku, všetci štyria účastníci súťaže sa stretli na dvojzápase na jednom mieste a v rovnakom termíne. V prvom zápase vyhrala zlatá Kométa Spišská Nová Ves nad strieborným Eastern Wings Michalovce v pomere 13:1 a v druhom súboji bronzový Žltý Sneh Košice podľahol FBC Mikulášu Prešov 3:5.

 

Na nepopulárnom štvrtom mieste sa umiestnili žiačky extraligového FBC Mikuláš Prešov. Po odchode viacerých extraligových hráčok do konkurečného klubu sa v Prešove rozhodli sústrediť na mládež a nastúpili na neľahkú cestu. Hlavná trénerka Prešovčaniek Mária Sedláková zhodnotila: “Pre naše staršie žiačky bolo prínosom odohranie toľkých zápasov. Aj keď pre nás trénerky to bolo, hlavne časovo veľmi náročné, keďže sa snažíme byť aktívne aj v iných ligách, najmä v ženskej extralige. Počas sezóny sme urobili veľký pokrok v hernom prejave, dokázali sme značne rozšíriť káder a verím, že viaceré vhodne pripraviť na pôsobenie v extralige. Verím, že v nasledujúcej sezóne budú naše žiačky schopné hrať vyrovnanejšiu partiu s ostatnými súpermi.”

 

Na bronzovej priečke sa umiestnili mladé florbalistky z košického Žltého Snehu. Rozbiehajúce sa ambiciózne družstvo sa nestratilo v konkurencii žiackych družstiev extraligových klubov a ako jediné vybojovalo body aj s lídrom súťaže zo Spiša. “Sezóna pre nás skončila podľa mňa veľmi úspešne pri celkových našich schopnostiach a skúsenostiach, hlavne pri krátkej dobe hrania niektorých z nás. Do budúcnosti si myslím, že tím má dobré základy a vie čo treba zlepšovat a trénovať. My, tie staršie, sa pokusíme byť hlavne prínosom tým mladším so skúsenosťami z budúcoročného hosťovania v Spišskej Novej Vsi,” hovorí kapitánka Košičaniek Simona Kozejová, ktorá sa pripojí ku Kataríne Talpašovej v radoch Kométy.

 

Na striebornej priečke sa umiestnilo družstvo Eastern Wings Michalovce, ktoré dlhodobo spolupracuje so Základnou školou T.J. Moussona v Michalovciach. Spoluzakladateľ ženského florbalu na východe Slovenska Gerhard Puchír sa určite môže tešiť z viacerých črtajúcich sa talentov, ktoré budú posilou extraligového družstva žien.

 

Okrem celkového víťazstva v súťaži “komeťáčky” získali aj individuálne ocenenia. Najlepšou brankárkou sa stala Miroslava Jančárová a najlepšou hráčkou Mária Becková, ktoré si prebrali ceny z rúk slovenskej reprezentantky Barbory Kocúrovej. “Teraz sa sústredíme na Majstrovstvá Slovenska, na ktoré okrem nás podľa postupového kľúča postúpia aj Michalovce a Žltý Sneh Košice. Keďže východ mal najviac účastníkov v porovnaní s inými regiónmi, celkovo sme odohrali až dvanásť zápasov. Liga bola dobre zorganizovaná a tešíme sa na ďalšiu sezónu,” završuje Vladimír Koňak, tréner východoslovenských majsteriek.



Odoberajte newsletter