Bude pokračovať kanonáda aj v Prešove?

História slovenskej Extraligy nepamätá, aby v zápasoch semifinále play off bol gólový priemer na zápas rovných dvadsať! Súboj medzi Grasshoppersom Žilina a Mikulášom Prešov je však z iného súdka. V súbojoch pod Dubňom padlo dovedna štyridsať gólov. Úvodný zápas vyhral Prešov 9:8 v predĺžení a v odvete o deň neskôr domáca Žilina 12:11.

 

 

Fanúšikom sa celkom iste takéto strelecké hody musia páčiť, no trénerom oboch družstiev prinášajú skôr vrásky na čele. Prešov sa očividne chytil na Trenčíne a jeho hráči sú v poriadnej eufórií. Východniari bojujú ako o život, možno často až na hrane pravidiel, no sú na víťaznej vlne a chcú ju pretaviť do postupu do finále. Záležať bude veľa aj na výkonoch brankárov oboch tímov a momentálnej forme jednotlivcov. Prešov má Komíneka, Kassaya, Petróciho, či Sikorjaka a žilinské Kobylky zase skúseného Galoviča, Pavlikoviča, či Grlického. „Každým zápasom získavame nové skúsenosti a naši chlapci postupne zrejú. V súbojoch play off sa už nedá nič vypúšťať. Ide sa naplno a tak to bude aj u nás doma. V každej sérií sa napätie s pribúdajúcimi zápasmi stupňuje. Ide o veľa a podľa mňa je to úplne normálne,“ povedal kapitán Prešovčanov Martin Sikorjak.

 

Kobylky sú favoritom série, no v Prešove to nebudú mať vôbec jednoduché. Tréner Žiliny Tomáš Hrnčiar vyslovil nespokojnosť s tvrdou hrou súpera a hlavne jej posudzovaním rozhodcami. Napriek tomu sa na Východniarov pripravili a spravia všetko pre to aby si ako favorit zabezpečili postup do finále.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter