Budeme poznať semifinalistov už tento víkend?

Štvrťfinálová osmička družstiev prvej ligy mužov vstupuje do odvetných súbojov, čiže sa série presťahovali k tabuľkovo horšie umiestneným družstvám až na jednu výnimku. Zajtrajší zápas medzi Žilinou a Partizánskym sa odohrá po tretí raz za sebou v meste pod Dubňom.

 

Víťazi základnej časti, hráči bratislavského klubu Snipers to na tretí štvrťfinálový súboj nemajú ďaleko. Po dvoch víťazstvách cestujú do Topoľčian, ktoré sa ešte chcú pokúsiť o obrat. „Osobne verím, že sa nám podarí predĺžiť sériu a doma Snipers potrápime. V Bratislave nás trápil predovšetkým počet hráčov, pretože proti tímu ako Snipers sa nedá hrať s ôsmimi hráčmi. Dúfam, že doma budeme v plnej zostave a že spoluhráči doliečia nejaké choroby, prípadne zranenia a bude to vyrovnaný súboj. Máme výhodu domácej palubovky, kde vieme potrápiť každého,“ povedal kapitán FbO Žochár Topoľčany Peter Smatana.

 

Dve prehry zaznamenali v Žiline florbalisti z Partizánskeho. Majú však smolu, že na pôde žilinských „Kobyliek“ si zahrajú aj zajtra. „Nakoľko aj v treťom štvrťfinálovom zápase bude mať Žilina výhodu domáceho prostredia, pretože my máme obsadenú športovú halu, bude pre nás tento súboj opäť veľmi náročný. Pokiaľ nadviažeme na poslednú tretinu nášho druhého zápasu a zopakujeme bojovný výkon, mohli by sme túto sériu ešte zdramatizovať. V nedeľu by sme si totiž radi zahrali v domácom prostredí,“ skonštatoval tréner FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček.

 

Z pohľadu výsledkov a hlavne zápasov je najvyrovnanejším súbojom zatiaľ séria medzi Púchovom a Detvou. Na strednom Slovensku totiž po úvodnej prehre 6:12 dokázal Púchov domácich prekvapiť. Druhý zápas totiž hostia doviedli do remízy a v predĺžení rozhodli o svojom tesnom víťazstve 5:4. „Do domácej série vstupujeme hlavne s pokorou, ale o to väčšou túžbou a odhodlanosťou uspieť. Detve nič nedáme zadarmo. Myslím si, že je v našich silách ukončiť sériu víťazne, pokiaľ sa vyvarujeme chýb, ktoré sme robili v prvom zápase na ihrisku súpera,“ povedal tréner FBK Púchov Peter Hinka.

 

Zaujímavé duely sa odohrali aj v Trnave, ktorá sa vo štvrťfinálovej sérii „bije“ o postup s bývalým extraligistom, Žltým Snehom Košice. Východniari však na Trnavu nestačili a zaknihovali dve prehry v pomere 6:12 a 5:8. V metropole Východu sa však počas víkendu všetko môže zmeniť. „Plne si uvedomujeme, že sme v kritickej situácií, ale Žltý Sneh nie je tím, ktorý by sa vzdal. V športe sme zažili aj väčšie otočky a samozrejme veríme, že ešte zdramatizujeme sériu, pretože súper je hrateľný a prvé dva zápasy sme si prehrali sami,“ skonštatoval kapitán košického Žltého Snehu Roman Čepel.

 

Program prvej ligy mužov:

 

3. Štvrťfinále – sobota 24. 2. 2018:

17.45 hod – FbO Žochár Topoľčany – Fat Pipe Snipers Bratislava (SOŠ drevárska, Pílska 7, Topoľčany)

17.00 hod – FBK Harvard Partizánske – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (ŠH Rosinská cesta, Žilina)

16.00 hod – FBK Púchov – DTF team Detva Joxers (STC Aréna, Športovcov, Púchov)

14.00 hod – Žltý Sneh Košice – FBC 11 Trnava (ŠH SOŠ, Ostrovského, Košice)

 

4. Štvrťfinále – nedeľa 25. 2. 2018:

15.0 hod – FbO Žochár Topoľčany – Fat Pipe Snipers Bratislava (SOŠ drevárska, Pílska 7, Topoľčany)

15.00 hod – FBK Harvard Partizánske – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (MŠH, Februárová, Partizánske)

16.00 hod – FBK Púchov – DTF team Detva Joxers (STC Aréna, Športovcov, Púchov)

14.00 hod – Žltý Sneh Košice – FBC 11 Trnava (ŠH SOŠ, Ostrovského, Košice)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter