Budúcoročný pohár majstrov nebude

Florbalový Pohár majstrov 2021, ktorý sa mal konať v januári budúceho roka vo švajčiarskom meste Winterthur nebude. O zrušení blížiacej sa edície tradičnej prehliadky najlepších klubov na svete rozhodla Medzinárodná florbalová federácia (IFF) na základe uznesenia výkonného výboru Švajčiarskeho florbalu. 

„V ostatných dňoch výkonný výbor intenzívne rozmýšľal, čo bude s Pohárom majstrov vo Winterthure. Na stredajšom zasadnutí dospel výkonný výbor k záveru, že pretrvávajúca epidemiologická situácia a vysoký počet prípadov na celom svete nám neumožňujú v blízkej budúcnosti zorganizovať podujatie takéhoto formátu bez veľkej neistoty a rizika ohrozenia zdravia či finančných sektorov,“ uviedol prezident Švajčiarskeho florbalu Daniel Bareiss, cituje ho oficiálny web IFF.

Ako ďalej oficiálna stránka strešnej organizácie svetového florbau informuje, pandémia spôsobená novým typom koronavírusu primäla IFF i organizátorov odložiť už viacero podujatí a je otázne, ako budú ďalej ovplyvnené národné súťaže vzhľadom na už preložené alebo neskôr preložené zápasy. „Švajčiarska florbalová asociácia nevidí možnosť odohrať toto podujatie ani v neskoršom priebehu budúceho roka. Sme však pripravení pripraviť Pohár majstrov 2022 či 2023 na rovnakom mieste,“ vyhlásil riaditeľ Švajčiarskeho florbalu Michel Zoss.

„Medzinárodná florbalová federácia rozhodne v priebehu budúceho roka o organizátoroch Pohára majstrov 2022 a 2023 vzhľadom na presunutie majstrovstiev sveta na december 2021. Musíme to prebrať so zástupcami fínskej i švajčiarskej asociácie,“ uzavrel generálny tajomník IFF John Liljelund.



Odoberajte newsletter