Budúcu sezónu Hyundai Extraligy si zahrá Harvard Partizánske

Baráž o budúcosezónnu miestenku do najvyššej ženskej súťaže vyvrcholila až rozhodujúcim piatym zápasom medzi Sláviou Nitra a Harvardom Partizánske. Počas prvých dvoch hracích víkendov obe družstvá doma stratili po jednom zápase a rozhodovať sa muselo v hale extraligistu. Výhoda domácej pôdy opäť ostala len na papieri a po výsledku 3:7 sa z postupu teší družstvo Dušana Ďuríčka.

 

Nitrianky mali piaty duel rozohraný dobre a vedenia sa ujali už po štyroch sekundách hry. Na začiatku druhej časti hry si náskok prinavrátili pomerom 2:1, avšak nasledoval mimoriadne nedisciplinovaný úsek hry od domácich a šestnásť trestných minút počas prostrednej časti hry využilo Partizánske, aby otočilo na 2:5. Séria play-down a aj barážové konfrontácie zväčša núkali gólovo bohaté prestrelky.  Tri strelené góly na výhru v týchto sériách stačiť nemohli. Harvrad dotiahol výborný ročník s 22 víťazstvami z 24 duelov vytúženým postupom a tešiť sa opäť môže na duely s Nemšovou, Pruským či Kysuckým Novým Mestom.

 

Partizánčankám sa v rozhodujúcom zápase neprihlásili len tradičné strelkyne, ako Tamara Dobošová, Lenka Červená alebo Viktória Tarčáková. V dôležitom súboji to na seba vzala Alexandra Vaňová, Vanessa Vičanová či reprezentantka Linda Detková. Vďaka tomu Harvard prestrieľal domácu Nitru o štyri góly a zopakoval úspech z marca 2019. Vtedy si v baráži poradil s Mikulášom Prešov 3:0 na zápasy a postúpil medzi elitu. Slávia doplatila na množstvo trestov, dva vyššie za nešportové správanie, pričom z lavičky bol vykázaný aj kouč Roland Drgoň. Nenadviazala tak na úspešnú baráž z rokov 2017 a 2018. Veľkú pochvalu si zaslúžia aj oba fanúšikovské tábory, ktoré o sebe dávali vedieť a starali sa o veľmi dobrú atmosféru.

 

ŠK Slávia SPU DFA Nitra – ŠK Harvard Partizánske  3:7 (1:1, 1:4, 1:2)

 

Hlasy po zápase

 

Roland Drgoň (tréner Slávia Nitra):Bohužiaľ aj takýto býva šport. Vie veľmi bolieť. Zápas sme si veľmi dobre rozohrali, avšak následnými oslabovkami, oslabovkami a oslabovkami sme strácali čoraz viac síl a tým sa začali kopiť naše chyby, čo súper nekompromisne trestal. Chcel by som sa poďakovať dievčatám za skvelú sezónnu a za krásne 4 roky, ktoré som strávil pri tíme. Držím dievčatám palce v ich budúcej kariére a hlavne, nech sa im vyhýbajú zranenia. Súperovi gratulujem k výhre.

 

Romana Janegová (kapitánka Slávia Nitra):Chcem poďakovať súperovi za super sériu, predviedli pekný florbal. Bohužiaľ, dnes nám to nešlo. Chcem poďakovať každej jednej mojej hráčke a brankárke za všetky zápasy. Musíme si to nechať prejsť hlavou a pozrieť sa na to odstupom času. Mňa osobne to najviac mrzí, lebo sme si to nezaslúžili. Chcela som babám dopriať viac, bohužiaľ taký je šport.“

 

Dušan Ďuríček (tréner Harvardu Partizánske):Splnili sme si cieľ, ktorý sme mali a to je postup. Dievčatá dnes odohrali výborný zápas pred perfektnou atmosférou. Veľmi pekne by som chcel poďakovať fanúšikom, ktorí sem prišli a boli nám šiestym hráčom na ihrisku. Súperovi ďakujem za zápasy, nech sa im darí a nech sa čím skôr vrátia do extraligy.

 

Linda Detková (najlepšia hráčka Harvardu Partizánske):Do zápasu sme nastúpili namotivované s cieľom vyhrať. Bolo to aj cítiť, išli sme si stále za svojim. Od začiatku sme nemali čo stratiť, boli sme vo väčšej psychickej pohode ako Nitra. Mohli sme len získať, Nitra stratiť. Myslím si, že sa to prejavilo aj na skóre a Nitra mala zviazané ruky. Dali sme góly a začali sme si viacej veriť a hrať svoju hru. Súpera sme do ničoho nepúšťali, baby bojovali, prišiel nás podporiť celý autobus fanúšikov za čo sme im vďačný. Ďakujeme všetkým a tešíme sa na extraligu.
 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter