Čaká nás exotický súper z Thajska

Slovenskú reprezentáciu mužov čaká v treťom dueli na MS v skupine C súper, s ktorým sme si ešte nikdy v histórii nemerali sily – Thajsko. V družstve nášho dnešného súpera sú hráči pôsobiaci v Európe, čiže florbal hrať vedia, čo potvrdili aj počas dvoch odohratých zápasov.

 

Thajsko potrápilo Poliakov, ktorí napokon vzájomný duel vyhrali, no len o dva góly 8:6. Druhý súboj proti USA dokonca Thajsko vyhralo celkom jednoznačne 9:3. Na posledných MS 2018 v Prahe obsadilo Thajsko konečnú štrnástu priečku. 

 

„Chcem upozorniť, že na šampionáte nie je žiaden slabý súper. My sa musíme sústrediť vždy na seba a náš výkon z komplexného hľadiska. Dôležitá je psychika, ktorá sa podpisuje na každom hráčovi osobitne, pretože toto nie sú ligové zápasy, ale medzinárodné súboje majstrovstiev sveta. Tu rozhodujú úplne odlišné veci, až maličkosti. Radi by sme pustili do hry aj chlapcov, ktorí dostali doteraz menej príležitostí, no to sa uvidí priamo počas duelu,“ povedal kouč Slovenska Radomír Mrázek.

 

„Budeme hrať aj naďalej to, s čím sme do Helsínk pricestovali, čiže ja verím, že budeme na ihrisku počas celého zápasu dominovať a určite zvíťazíme, no otázkou bude akým rozdielom. Napriek tomu nesmieme podceniť súpera,“ povedal brankár slovenskej reprezentácie Adam Kohút.

 

Zápas Thajsko – SLOVENSKO môžete od 16.30 h sledovať na RTVS 3.



Odoberajte newsletter