CAPITOL postupuje do betRing extraligy, Detva do baráže proti Snipers

Dve kolá pred koncom druhej najvyššej celoštátnej súťaže mužov je na špici tabuľky všetko podstatné už rozhodnuté. Víťazom súťaže a postupujúcim tímom do betRing extraligy sa stalo družstvo CAPITOL Floorball Club. Z druhého miesta sa do baráže o postup proti bratislavskému Snipers zapojí DTF team Detva Joxers. O záchranu sa ešte bude tuho bojovať, no Mútne s istotou zo súťaže vypadáva.

 

Nepriame finále a vzájomná konfrontácia prvých dvoch družstiev tabuľky sa odohrala v sobotu v Badíne. Druhá Detva hostila lídra z Capitolu. Hostia od začiatku suverénne ovládli zápas a už po prvej tretine bolo jasné, že si potvrdia postup do betRing extraligy. Konečné víťazstvo 11:5 hovorí za všetko. „Zápas s Detvou bol z našej strany vďaka dobrej prvej tretine dobre odkontrolovaný. Dá sa povedať, že nám to aj trochu uškodilo, keďže sme sa videli už na konci a tak sme dostali zopár gólov, ktoré prísť vôbec nemuseli. Trochu nervozity a vylúčenie s osobným trestom na súperovej strane im tiež určite na pohode nepridalo a nám to len uľahčilo postrážiť si zápas do víťazného konca. Ostávajú nám ešte dva posledné súboje sezóny a aj keď už sme s istotou oboma nohami v extralige, je tam určite motivácia dohrať celú sezónu bez prehry a urobiť si chuť do ďalšieho ligového ročníka,“ povedal skúsený hráč CAPITOL Floorball Club Michal Kročko.

 

Detva mala náročný rozšírený víkend, počas ktorého odohrali až tri súboje. Ten najdôležitejší však prehrali. „Odohrali sme tri ťažké zápasy v priebehu troch dní. Ten prvý v Čadci bol pre nás najdôležitejší a odohrali sme ho výborne a to druhé miesto sme mali viac menej isté. Proti Capitolu sme prvú tretinu nezvládli a potom sa už v podstate len dohrávalo a súper si víťazstvo aj postup do extraligy postrážil. V nedeľu sme už vedeli, že druhé miesto je naše a aj preto sme prvé dve tretiny odohrali vo vlažnom tempe. Do tretej sme vstúpili štyrmi gólmi a mali zápas pod kontrolou . Potom prišli šialené tri minúty. Počas nich sme dostali tri góly a vzápätí dali štyri my a podarilo sa nám vyhrať. Taký záver som ešte nezažil. Posledné dva duely odohráme hlavne bez zranení. Pred barážou budeme mať dva týždne oddych tak verím, že sa dobre pripravíme,“ skonštatoval Radim Chamula z DTF team Detva Joxers.

 

Istotu záchrany prvoligovej príslušnosti si vybojovali hráči FBK Harvard Partizánske. Zvládli dva náročné súboje na ihriskách súperov. V sobotu vybojovali dva body po víťazstve 9:8 v predĺžení v Čadci a včera rovnako dva body na ihrisku Raptors po výhre 4:3 na samostatné nájazdy čiže poriadne nerváky. „Nehodnotil by som to tak, že sme zachránení. Ja som chalanom povedal, že nerozmýšľame nad záchranou, ale pokúsime sa byť aspoň na siedmom mieste. Zatiaľ na tej priečke sme, no ešte máme pred sebou jeden zápas. Súboj v Čadci sme senzačne otočili, aj keď si myslím, že sami sme posadili súpera na koňa, ktorý za minútu dal štyri góly, čo sa mi ešte nestalo. Niečo sme si povedali, chalani hrali s trpezlivosťou a prišla odmena. Čo sa týka Raptors, tak sme mali dvoch súperov – domáci tím a povrch. Hru sme museli prispôsobiť a nakoniec nám to vyšlo a zobrali sme body. Tento víkend považujem za úspešný koniec sezóny,“ povedal kouč FBK Harvard Partizánske Štefan Rajčan.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter