Centrom juniorskej extraligy budú Košice

Jedinou celoštátnou súťažou, ktorá dohrá sezónu 2020/21, aj to s neúplným počtom družstiev, je extraliga juniorov. Počas víkendu sa tak môžeme tešiť na šesť súbojov, ktoré naznačia, ako na tom po dlhej prestávke spôsobenej pandémiou, družstvá sú. Všetci sú však odhodlaní zabrať naplno a tešia sa na ostrý štart.

 

Až štyri z celkového počtu šiestich duelov sa odohrá v metropole Východu. Košické Florko privíta zajtra Tsunami Záhorskú Bystricu a v nedeľu FBC BlueBerries Modra. „Máme najvyššie ciele ako sa na Florko patrí. Tréningový proces sme naštartovali, konkurencia v tíme je a to je dobré znamenie. K juniorom postupne nasadzujeme aj dorastencov, v ktorých je veľký potenciál. Ak sa nám budú vyhýbať zranenia, pomýšľame na medailu,“ povedal presvedčivo tréner Florka Pavol Blaško. Mestský rival Florka, FaBK ATU Košice, si zahrá s rovnakými súpermi a taktiež sa už nevedia dočkať prvého hvizdu.

 

S veľkým odhodlaním cestujú na opačný koniec republiky hráči Tsunami. „V prvom rade ideme do Košíc s cieľom užiť si prvé súťažné zápasy po tak dlhej dobe. Trénovať sa dá, no súťažný zápas je predsa len niečo iné a teším sa, že sa opäť budú môcť chalani "utrhnúť z reťaze". Chceme byť obom tímom vyrovnaným súperom a pobiť sa o víťazstvo. Osobne ma veľmi teší, že po prestávke máme káder úplne rovnaký ako pred ňou. Pred reštartom sme s juniorkou neabsolvovali žiadny prípravný zápas, no spolieham sa, že natrénované činnosti budeme vedieť ukázať na ostro,“ povedal kouč Záhorskej Bystrice Jakub Horecký.

 

Dva domáce duely si zahrajú aj hráči FBC Páv Piešťany. Prvý bude zrejme náročnejší, pretože do mesta kúpeľov zavítajú žilinské „kobylky“. Na druhý deň sa v Piešťanoch predstavia nováčikovia sezóny z Púchova.

 

Súťaž bude dohrávať osem klubov – FK Florko Košice, Tsunami Záhorská Bystrica, FBC Páv Piešťany, FBK Púchov, FBC BlueBerries Modra, FaBK ATU Košice, FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina a ŠK Lido Prírodovedec.

 

Podrobný program všetkých zápasov, ale aj neskorších výsledkov nájdete TU


Fotogaléria


Odoberajte newsletter