České kluby žiadajú rozšírenie súťaží

Viaceré florbalové kluby v Česku žiadajú tamojší zväz o rozšírenie najvyšších súťaží mužov i žien. Odôvodňujú to predčasným ukončením sezóny 2019/2020. Lídrom iniciatívy je klub Prague Tigers.

Dovedna sa pod výzvu podpísalo tridsať klubov. Návrhom sa teraz bude zaoberať výkonný výbor a jednotlivé komisie Českého florbalu, referuje špecializovaný portál florbal.cz. „Zdravie je na prvom mieste. Uvedomujeme si vážnosť situácie, ale nemôže nám byť ľahostajné ani zmarenie práce, ktorú sme odvádzali niekoľko týždňov, mesiacov či rokov, ktoré rozhodnutím o ukončení ročníka nastalo,“ uvádza Tomáš Večeřa z vedenia Prague Tigers.

„Navrhujeme, aby sa výkonný výbor opätovne zaoberal celou situáciou a dôkladne zvážil kroky, vyplývajúce z rozhodnutia vydaného 13. marca 2020. Nechceme, aby sa stal piatok trinásteho nočnou morou Českého florbalu a výrazne sa týmto rozhodnutím podpísal pod budúcnosť klubu, ktorých sa to priamo dotýka. Navrhujeme, aby výkonný výbor schválil pre budúci ročník nový model súťaž,“ myslí si Večeřa.

Autori myšlienky by boli radi, keby sa najvyššia súťaž mužov rozšírila na pätnásť účastníkov, rovnako jeden účastník by mal pribudnúť aj v I. lige a extraligu žien by malo hrať štrnásť družstiev. Zároveň by sa počet zostupujúcich družstiev upravil tak, aby sa po sezóne 2020/2021 súťaže vrátili k pôvodným modelom. Iniciatívu podporujú napríklad prvoligové kluby Bulldogs Brno, Kanonýři Kladno či Florbal Ústí.



Odoberajte newsletter