Českí juniori derby zvládli, našich mrzí neefektivita

Slovensko ani Česká republika nezvládli svoje prve turnajové vystúpenie. Posledný zápas druhého hracieho dňa patril práve ich konfrontácii, pričom favoritom bol jednoznačne domáci výber, obhajujúci zlato spred dvoch rokov z kanadského Halifaxu. Senzácia sa nekonala a naši susedia sa tešili z víťazstva rozdielom jedenástich gólov.

 

Úvod zápasu bol od našich chlapcov sympaticky nebojácny a brankára Jurca zamestnávali nepríjemnými zakončeniami. Viac práce však mal Šimon Melega, ktorý dostal prednosť v našej bránke a prvý raz inkasoval v piatej minúte. V priebehu necelých štyroch minút stihli v jeho sieti skončiť ďalšie tri loptičky, no v rámci úvodného dejstva to bolo všetko.

 

V druhej tretine sa zoznam českých strelcov rozrástol viac, keďže ku Filipovi Formanovi, Tomášovi Hanákovi a Matějovi Pěničkovi pribudol Ondřej Papoušek, Šimon Stránský a Matej Havlas. Celkovo to najviac padalo práve Pěničkovi, autorovi hetriku. Dočkal sa však aj náš tím, a to zásluhou Ivana Tomča, ktorý v čase 32:15 rozdiel skóre korigoval na päť gólov. Po štyridsiatich minútach Slovensko prehrávalo s Českom 1:8 a naša reprezentácia potrebovala opäť spevniť zadné rady, ale aj zvýšiť vlastnú efektivitu streľby.

 

Česká republika však už bola v tretom dejstve v tempe, vpred ju opäť hnala vyše tisícová kulisa a florbalisti sa za to odvďačili ďalšími piatimi gólmi. Medzi ne sa vsunul svojím prvým gólom za reprezentáciu do devätnásť rokov Maximilán Mayer a tak sa aj on podpísal pod úpravu skóre. Slováci podľahli Čechom 2:13 a po dvoch skupinových zápasoch sú bez bodu.

 

Česká republika "19" - Slovensko "19"  13:2 (3:0, 5:1, 5:1)

 

Hlasy po zápase:

 

Marek Onderko (tréner Slovenska):Oproti vzájomnému zápasu v Bratislave sme zmenili herný štýl, no nedokázali sme premieňať niektoré veľké šance. Herne to však bolo lepšie. Jediný spôsob, akým sa môžeme vyrovnať popredným tímom je agresívna hra smerom dopredu, získavanie loptičiek, rýchla kombinácia a streľba.

 

Marco Machovič (hráč Slovenska):Zápas hodnotím kladne, šance boli, no mohli sme ich viac premieňať. S hrou, akou takou, som celkom spokojný. Hrali sme rozhodne proti kvalitnejšiemu tímu ako bolo Lotyšsko.

 

Maximilán Mayer (hráč Slovenska):Hrali sme proti veľmi kvalitnému súperovi a jasnému favoritovi, no odohrali sme dobrý zápas a minimálne v prvých dvoch tretinách to z našej strany bol veľmi dobrý výkon. Škoda však zbytočných inkasovaných gólov a nevyužitých šancí. Prvý reprezentačný gól ma veľmi potešil, obzvlášť preto, že som do zápasu nastúpil až počas tretej tretiny, ale radšej by som bol, ak by si uhrali lepší výsledok.



Odoberajte newsletter