Českú extraligu žien čaká opätovné spustenie

České extraligové hráčky čakajú svetlejšie zajtrajšky. Tamojšia najvyššia súťaž žien dostala výnimku a môže pokračovať v prerušenej sezóne. Nehralo sa od polovice októbra.

 

Český florbal požiadal o výnimku pre pokračovanie extraligy žien a v pondelok od Ministerstva zdravotníctva Českej republiky získal kladnú odpoveď. Za florbalistov sa prihovorila aj Národná športová agentúra, ktorá odporučila schváliť uvedenú žiadosť.

 

Kedy presne sa najvyššia súťaž žien u našich západných susedov odštartuje ešte nie je zrejmé. „Detaily znovuspustenia súťaže bude na utorkovej schôdzi riešiť Komisia elitného florbalu a medializácie (KEFAM). O výsledkoch rokovania by mal Český florbal informovať v nasledujúcich dňoch. Podľa už komunikovaných predchádzajúcich nastavení a princípov bude KEFAM pripravovať termín pre pevné odštartovanie súťaže,“ píše sa na webe Českého florbalu.

 

V českej extralige žien stihli pred jej zastavením v októbri odohrať kompletných päť kôl. Na čele 12-člennej tabuľky sú bez straty bodu Vítkovice o skóre pred konkurenčnou Ostravou.



Odoberajte newsletter