CESTA DO DÁNSKA: Juniorskú reprezentáciu čaká kvalitne obsadený Polish Cup

Slovenský juniorský výber čaká v rámci prípravy na Majstrovstvá sveta v Dánsku (26.4. - 30.4. 2023 - FREDERIKSHAVN, Dánsko) výborne kvalitatívne obsadený prípravný turnaj Polish Cup v poľských mestách Zbąszyń & Nowy Tomyśl (2. - 5. 2. 2023) 

Zverencov hlavného trénera Jakuba Horeckého čakajú zápasy proti súperom top úrovne aj s tímami tzv. druhej úrovne. V skupine A narazia na Fínsko, Nemecko a Česko. 


Posledný prípravný turnaj pred MS v Dánsku prinesie skutočne kvalitné konfrontácie. Pre celý tím to bude vrchol dlhého a nárčného kvalifikačného cyklu, počas ktorého okrem domácich kempov absolvovali juniori aj viaceré prípravné turnaje a zápasy.

"Turnaj, ktorý nás čaká je výborne tímovo obsadený. Považujeme to za malé MS kde sa stretneme jednak s top tímami a aj s tímami druhej úrovne. Je to doslova príprava na MS, takže očakávam, že ju zvládneme nielen herne ale aj organizačne. Niektorí hráči majú menšie či väčšie zranenia keďže ich vyťaženosť v najvyšších súťažiach je vysoká. Chalanov sme však už teraz vyzvali, aby žili ako športovci, nie len na ihrisku ale aj mimo neho a dodržiavali správne princípy stravovania, regenerácie, či kompenzácie, čo považujem za veľmi dôležité pri prevencii pred zraneniami." prezradil tréner Jakub Horecký.

"Je to doslova príprava na MS, takže očakávam, že ju zvládneme nielen herne ale aj organizačne." Jakub Horecký

Jakub Horecký na kempe v Púchove. FOTO: Michal Tarabík 


Tréner Horecký spolu so svojimi asistentmi nominoval na Polish Cup dovedna 28 hráčov. Šiesti z nich sú vedení ako náhradníci. Tá sa môže ešte meniť jednak smerom k turnaju ale aj smerom k vrcholu roka pre juniorov, svetovému šampionátu. Viacerí hráči už pôsobia aj u našich západných susedov v Česku a predvádzajú kvalitné výkony. 

"Nominácia na Polish cup nie je definitívnou nomináciou na MS a stále je priestor zabojovať o miesto. Neustále sledujeme prácu a rozvoj mladých hráčov, aby sme záverečnú nomináciu urobili čo najlepšie." dodal Horecký. 

NOMINÁCIA NA POLISH CUP 


Dôležitá predvedená hra a výkony 

Pre trénersky tím, ktorý spolupracuje aj s hlavným trénerom mužskej reprezentácie Radomírom Mrázkom, bude na prípravnom turnaji v Poľsku a najmä na MS v Dánsku dôležitý predvedený obraz hry a konkurencieschopnosť tímu. 

"Na MS do Dánska máme jednoznačný cieľ a to vyskladať tím, ktorý bude na medzinárodnej scéne predvádzať obraz hry, na ktorom pracujeme od začiatku cyklu. Rozumiem, že každý o nás očakáva jasný merateľný cieľ v podobe dobrého umiestnenia blížiaceho sa k top 4, no v rámci spolupráce s reprezentačným trénerom mužov Radomírom Mrázkom vnímame aj dôležitosť toho aký výkon predvedú hráči na medzinárodnej úrovni s výhľadom na ich budúcnosť v mužskom repre tíme." 

Vrchol náročnej prípravy príde práve v Poľsku. "Príprava bola naozaj náročná vo všetkých ohľadoch. Týmto by som sa chcel poďakovať za podporu a dôveru, ktorú do nás vložili ľudia na SZFB. Naša príprava sa skladala z kombinácie tréningových a zápasových kempov, kde sme sa snažili neustále pracovať na obraze našej hry. Verím, že to množstvo zápasov, ktoré sme odohrali počas prípravy bude pre hráčov prínosné aj na vrcholnom podujatí."

Slovenskí juniori počas spoločného kempu s mužskou repre v Púchove. FOTO: Michal Tarabík


PROGRAM JUNIOROV NA POLISH CUP 2023

ŠTVRTOK 2. FEBRUÁR 

FÍNSKO vs SLOVENSKO | 19:00

PIATOK 3. FEBRUÁR 

NEMECKO vs SLOVENSKO | 19:00

SOBOTA 4. FEBRUÁR 

SLOVENSKO vs ČESKO | 16:00 

PLAY OFF - NEDEĽA - podľa umiestnenia v skupine


INFO O TURNAJI: https://app.floorball.sport/leagueorganizer/Magazine/103#/leagueorganizersite/103/schedule



Odoberajte newsletter