CESTA DO SINGAPURU: Slovenky v boji o MS 2023 proti Španielsku, Estónsku, Švajčiarsku a Ukrajine + NOMINÁCIA

Cesta do Singapuru začína kvalifikáciou na prelome januára a februára. Majstrovstvá sveta žien 2023 v Singapure sa uskutočnia od 2. - 10.12.2023

Slovensko sa predstaví v tretej kvalifikačnej skupine - EUR 3 


Európska časť kvalifikácie o ženské MS 2023 bude prebiehať súbežne na dvoch miestach. Skupina EUR 3, aj s našimi ženami, odohrá kvalifikačný turnaj v talianskom meste Lignano - Sabbiadoro. Zo štyroch európskych skupín (20 tímov), postúpi na záverečný turnaj 12 účastníkov - 3 z každej skupiny. 

Záverečný turnaj odohrá 16 tímov rozdelených do štyroch skupín. Singapur bude záverečný turnaj MS organizovať druhýkrát v histórii a pôjde len o druhý ženský šampionát uskutočnený mimo Európy. 


Zverenkyne Michala Jedličku narazia v skupine EUR 3 postupne na Španielsko, Estónsko, Švajčiarsko a Ukrajinu. 

PROGRAM SLOVENSKEJ KVALIFIKAČNEJ SKUPINY


Tréner Michal Jedlička považuje za najdôležitejší zápas kvalifikácie duel so Švajčiarkami: „Teším sa najmä na zápas so Švajčiarkami, ktorý nám ukáže, kam sme sa posunuli. Zvyšné súperky by sme podľa papierových predpokladov mali zdolať a postúpiť na šampionát.”

Predvlani na prelome novembra a decembra na svetovom šampionáte vo Švédsku obsadilo družstvo SR šieste miesto, vtedy podľahlo v zápase o 5. priečku Poľkám 3:4. O jednu priečku tak zaostalo za svojím rekordom z domácich MS 2017. 


Poznáme už aj nomináciu hlavného trénera Jedličku na blížiacu sa kvalifikáciu o MS žien v Singapure: 


Cesta do Singapuru tak pokračuje naplno ďalej a vy budete môcť byť pri všetkom podstatnom spolu s nami. Sledujte nás. 



Odoberajte newsletter