CESTA DO SINGAPURU: Ženskú repre čaká talianska kvalifikácia na MS 2023

Podobne ako muži minulý rok, aj ženy absolvujú talianske dobrodružstvo v podobe kvalifikácie v prímorskom letovisku Lignano Sabbiadoro

Miesto, kde sa mala pôvodne konať kvalifikácia mužov o MS 2022 vo Švajčiarsku, privíta výbery žien, ktoré zabojujú o postup na Majstrovstvá sveta v Singapure.


Už v nedeľu v noci naberie ženská reprezentácia smer Taliansko, kde v rámci skupiny EUR 3 absolvuje kvalifikačný turnaj. Na zverenkyne trénera Michala Jedličku, ktorý so svojim tímom FbŠ Bohemians nedávno získal premiérovú trofej - Pohár Českého florbalu, čakajú štyri zápasy. Cesta do Singapuru vedie cez Španielsko, Estónsko, Švajčiarsko a Ukrajinu. Papierové predpoklady a rebríčkové postavenie slovenského výberu (6. miesto) nasvedčuje, že súboje proti Španielkam, Estónkam a Ukrajinkám, by mali dotiahnuť do víťazného konca. Duel proti aktuálne 3. celku v rebríčku IFF, Švajčiarkam, zase ukáže, kam sme sa od predošlých MS vo Švédsku (6. miesto) posunuli. 

Malá olympijská dedina 

Ženský výber čaká nedeľná nočná cesta do dejiska kvalifikácie. Lignano Sabbiadoro je malé prímorské mesto, ležiace na severo-východe Talianska v provincii Udine, na pobreží Jadranského mora. Okrem dovolenkových aktvitít, relaxu a zábavy, poskytuje kvalitné zázemie na prípravu športovcov. Je to jedno z hlavných a najnavštevovanejších letovísk v Taliansku. A práve tu v malej olympijskej dedine Bella Italia EFA Village nájdeme na rozlohe 600 hektárov, okrem aquparku, regeneračných, zábavných priestorov, hotelov, apartmánov a zelene aj moderné športové zázemie v podobe "Paláca športu" - PALAZZETTO DELLO SPORT. 

V multifunkčnej hale s kapacitou 2500 divákov, ktorá slúži na rôzne športy ako napr. basketbal, volejbal alebo hádzaná, nájde na pár dní svoj domov aj ženský florbal. Hala privíta 10 tímov v dvoch kvalifikačných skupinách. 

PALAZZETTO DELLO SPORT zvnútra. Zdroj: www.bellaitaliavillage.com


PALAZZETTO DELLO SPORT zvonku. lignanosabbiadoro.it


Pre ešte lepšiu predstavu ako vyzerá miesto konania kvalifikácie žien o MS 2023 v Singapure si pozrite krátke video: 

https://www.youtube.com/watch?v=bN-QKNKejd8


PROGRAM SLOVENSKA NA KVALIFIKÁCII O MS ŽIEN 2023 


Držte slovenským ženám palce! 



Odoberajte newsletter