Cesta za florbalovými vzormi

Počas uplynulého víkendu sa dvom malým florbalistom z Košíc Danielke a Samkovi splnil jeden z florbalových snov, byť priamo v centre diania zatiaľ najväčšieho florbalového podujatia organizovaného na Slovensku – MAJSTROVSTIEV SVETA ŽIEN. Počas víkendovej návštevy mali možnosť vidieť spolu až šesť zápasov a jedenásť krajín zo šestnástich, ktoré sú účastníkmi MS v Bratislave.

 

Florbal hrajú od mala

Danielka hrá florbal od svojich ôsmich rokov a Samko začal s florbalom ako šesť ročný. Obaja sú členmi jedného z košických florbalových klubov FK Florko Košice v kategórií mladší žiaci a staršia prípravka. Danielka o florbale spočiatku nič nevedela dostala sa k nemu vďaka známemu, ktorý ho už hral a v prípade Samka to bol jeho otec, ktorý je v súčastnosti trénerom mládeže v klube, ktorého je jedným so spoluzakladateľov.

 

Bol to pre nich zážitok na celý život

Samkovi sa osobne najviac páčil zápas Slovensko – Austrália, kde padlo veľa pekných gólov po ešte krajších kombináciách a Danielke zase zápas Česko – Fínsko, v ktorom obdivovala výbornú a rýchlu prácu s hokejkou hlavne v tíme Fínska. Najväčším zážitkom na ktorom sa obaja zhodli bolo osobné stretnutie s hráčkami (medzi nimi aj s kapitánkou Luciou Košturiakovou a Alžbetou Ďuríkovou, ktorá bola vyhodnotená ako najlepšia hráčka v zápase s Estónskom) a trénerom slovenskej reprezentácie Michalom Jedličkom. Pre obe deti to bol doposiaľ jeden z najväčších florbalových zážitkov, plný emócii a motivácie do ďalšieho ich športového napredovania. Pre dnešnú mládež je v akomkoľvek športe veľmi dôležité sa stretávať so svojimi reálnymi vzormi, ktoré môžu naživo obdivovať, stretávať sa s nimi a postupne sa k ich výsledkom práce aj sami približovať.



Odoberajte newsletter