Chamula: „Chceme patriť k popredným tímom v lige.“

Každý rok sa pohybujú prevažne v hornej polovici tabuľky a často nechýbajú ani v prvej štvorke družstiev prvej ligy mužov. V minulej sezóne obsadili hráči Detvy bronzovú priečku a celkom určite majú smelé plány aj do nového ligového ročníka tejto súťaže.

 

Tretie miesto v prvej lige je pre mnohé tímy nedosiahnuteľnou métou. Detvania však v sezóne 2018/2019 boli ešte vyššie a z druhej priečky dokonca zabojovali v baráži o postup do extraligy. Mierne zaváhania v predošlom ročníku ich stáli lepšie umiestnenie. „Sezónu a v nej konečné umiestnenie na tretej pozícii hodnotíme v klube pozitívne. Nevyhli sme sa však zbytočným zaváhaniam, ktoré nás stáli lepšiu pozíciu, ale konečná bronzová pozícia je pre náš tím úspechom,“ skonštatoval kapitán družstva DTF team Detva Joxers Martin Chamula.

 

Vo štvrťfinále play-off prešla Detva do semifinále cez nováčika z Čadce a čakala na svojho súpera. Žiaľ, sezóna bola ukončená a rozhodlo tak poradie po základnej časti. „Všetkých nás mrzelo, že sezóna bola predčasne ukončená. Určite sme si trúfali aj na viac ako dostať sa do semifinále,“ hovorí líder Detvy.

 

Čo bolo je minulosťou a Detva hrá takmer pravidelne o popredné priečky tabuľky. Keďže sa blíži nová sezóna aj Podpoľanci majú svoje ciele. „Čo sa týka ambícii do ďalšieho ročníka, tak tie sa nemenia a sú každú sezónu rovnaké. Chceme patriť k popredným tímom v lige a teda dostať sa do play-off z čo najlepšieho miesta po základnej časti súťaže. Ku zloženiu mužstva je momentálne ťažké sa vyjadriť. Pomaly sa riešia nejaké odchody ale aj príchody hráčov, ale ako to v konečnom výsledku bude vyzerať pred zahájením ligy, je ešte skoro hovoriť. Uvidí sa pár týždňov pred novým ročníkom, ako sa nám to celé podarí poskladať,“ ukončil rozhovor Chamula.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter