Chcú byť rovnocenným súperom a pobiť sa o účasť v play-off

Len dve sezóny je klub Falcons Stará Ľubovňa zaregistrovaný v oficiálnych súťažiach Slovenského zväzu florbalu a v predošlej sa posunul z regionálnej súťaže do celoštátnej prvej ligy mužov. Skúseností ešte nemajú na rozdávanie, ale rozhodne nechcú byť v novom ligovom ročníku len do počtu a chcú sa pobiť o účasť v play-off.

 

„Klub funguje pod zväzom druhý rok. Predtým sme pôsobili v regionálnej Podtatranskej florbalovej lige. V sezóne 2018/2019 sme sa prihlásili do druhej ligy mužov – východ s cieľom postúpiť do prvej ligy. To sa nám bohužiaľ nepodarilo a prebojovali sme sa tam až na druhý pokus v predchádzajúcej sezóne. Postupom času to vnímam do určitej miery aj pozitívne. Tím za ten čas zaznamenal veľký progres, pozbieral veľa ďalších skúseností a je tak omnoho viac pripravený. Predošlú sezónu hodnotím kladne, tím sa neustále zlepšoval a šiel si za svojím cieľom, ktorý sa nám podaril dosiahnuť aj napriek predčasnému ukončeniu sezóny,“ hodnotí hrajúci tréner družstva Falcons Stará Ľubovňa Matúš Štupák.

Hrať v regióne je zrejme o niečo jednoduchšie, jednak z pohľadu času a cestovania a určitej náročnosti. Celoštátna liga je už o niečom inom. V Starej Ľubovni sú však pripravení. „Samozrejme, určité prípravy už prebehli, no niečo ešte máme pred sebou. Snažíme sa však všetko pripraviť tak, aby mali hráči čo najlepšie podmienky a mohli sa tak sústrediť iba na svoju výkonnosť,“ dopĺňa kouč tímu.

Falcons si trúfa na účasť v play-off, ktorá by im samozrejme zabezpečila záchranu prvoligovej príslušnosti. „Do súťaže vstupujeme ako nováčik. Očakávania sú veľké a veľmi sa na to tešíme. V lige chceme byť rovnocenným partnerom všetkým našim protivníkom a určite sa chceme pobiť o miestenku do play-off. Sme pomerne mladý tím, všetci sa veľmi dobre poznáme. Na ihrisku aj mimo neho si veľmi dobre rozumieme a máme tu skvelú partiu ľudí, čo je veľmi dôležité ak chceme dosiahnuť výraznejšie úspechy. Osobne si myslím, že tento káder na prvú ligu určite má. Máme tu veľa šikovných hráčov, no o tom, či je naša kvalitatívna úroveň dostatočná, nám ukáže až samotná sezóna,“ konštatuje Štupák, ktorý by rád družstvo doplnil o nejaké posily: „Plánujeme nejaké posily, ale nepôjde o výrazne zmeny kádra. V zozname máme niekoľko hráčov, o ktorých by sme sa chceli posilniť. Niektorých z nich sme už oslovili, no všetko je ešte otvorené, takže uvidíme ako sa to vyvinie.“


Ďalšie články


Odoberajte newsletter