Chovan: „Dúfam, že ma Brno lepšie pripraví pre slovenskú reprezentáciu.“

S florbalom začínal v klube FbO Florpédo Bratislava. Z neho prestúpil do Tsunami Záhorská Bystrica a dnes talentovaný mladík, ktorý figuruje v širšej nominácii slovenskej reprezentácie juniorov, prestupuje do českého klubu Bulldogs Brno. Roman Chovan bude od nasledovnej sezóny brázdiť českými športovými halami.

 

Je urputný bojovník, ktorý nevypustí jediný osobný súboj. Palicovú techniku má na veľmi slušnej úrovni, no musí trochu popracovať na kolektívnom poňatí hry. S pribúdajúcim vekom sa aj táto stránka výrazne posúva. „Už počas minulého roku po prípravnom zápase v Brne s Bulldogs, mi tréner ponúkol možnosť trénovať s ich tímom. Po nejakom čase mi bola ponúknutá možnosť prestupu, ktorá má zaujala a rozhodol som sa ju využiť. Už dlhší čas som uvažoval nad tým, že by som sa chcel niekam posunúť a samozrejme získať nové skúsenosti a preto som sa rozhodol prijať ponuku a ísť hrať za Bulldogs Brno práve teraz,“ prezrádza udalosti svojho prestupu Roman Chovan.

 

Nebýva zvykom, že hráč prestúpi bez časového obmedzenia. „S Brnom som dohodnutý na dobu neurčitú a uvidíme, čo bude v budúcnosti. Teraz sa ale sústredím na môj nový tím,“ vraví 18-ročný útočník, ktorý bol najproduktívnejším hráčom Tsunami v predošlej sezóne v extralige juniorov, no objavoval sa pravidelne aj v zápasoch mužskej extraligy. Postupne sa tak prebojoval do širšej nominácie juniorskej reprezentácie Slovenska. „Dostať sa do reprezentácie bolo mojim dávnym prianím a robil som všetko preto, aby som si zaslúžil pozvánku. Som veľmi rád, že som pozvánku dostal a budem sa snažiť prebojovať až do finálnej nominácie. Tu by som sa chcel poďakovať všetkým svojim trénerom za ich čas a snahu, ktorú mi venovali. Dúfam, že aj moje pôsobenie v Bulldogs ma ešte lepšie pripraví pre reprezentačné účely.“

 

Nové prostredie už pre posilu Bulldogs nebude až také cudzie. „Tým, že som s nimi trénoval už celú minulú sezónu, tak tam poznám všetkých ale zo začiatku som tam poznal iba Jakuba Viteka a Matesa Nemca. S novým kolektívom a trénermi som si od začiatku sadol, vyhovuje mi ich štýl hry a už sa teším na ligu. Od svojho pôsobenia v Bulldogs totiž očakávam, že sa vo florbale posuniem na vyššiu úroveň a získam nové skúsenosti. A naopak Brno očakáva, že im pomôžem dosiahnuť čo najlepšie výsledky a zabojovať o majstrovský titul,“ ukončil rozhovor pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu rodený Bratislavčan Roman Chovan.



Odoberajte newsletter