Cieľom roka postup žien na MS a zopakovať úspech z domáceho šampionátu

Rok 2019 sa postupne rozbieha a v ňom pokračuje aj florbalové dianie, ktoré píše svoju históriu a my všetci veríme, že čoraz úspešnejšiu. V tomto roku nás čaká hneď niekoľko zaujímavých podujatí.

 

Na prelome januára a februára organizuje Slovenský zväz florbalu kvalifikačný turnaj žien dvoch európskych skupín o postup na decembrové Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia vo švajčiarskom Neuchateli (7. – 15. 12. 2019). Trenčín v termíne od 30. januára do 3. februára privíta deväť krajín vrátane domáceho Slovenska. V skupine EUR 2 si o postup zahrajú Fínsko, Nemecko, Rusko, Španielsko a Rakúsko a v skupine EUR 4, kde sa predstaví aj Slovensko pod vedením skúseného trénera Michala Jedličku, sa proti našim ženám stretnú Lotyšky, Maďarky a Holanďanky.

 

Počas apríla sa dozvieme nových majstrov Slovenska najvyšších súťaží mužov aj žien, ktorých predbehnú hráči juniorskej extraligy, kde spoznáme majstra už na prelome marca s aprílom.

 

Máj bude jednoznačne patriť juniorským reprezentantom Slovenska. Chlapci sa v termíne od 8. do 12. mája zúčastnia svetového šampionátu juniorov v kanadskom Halifaxe. Počas apríla a mája budú taktiež vrcholiť všetky mládežnícke podujatia, pretože sa na celoštátnej úrovni uskutočnia Majstrovstvá Slovenska a turnaje o Pohár prezidenta SZFB v rôznych mestách Slovenska.

 

Letné mesiace prinesú pohodovú atmosféru a počas nej sa opäť rozbehne veľké množstvo zaujímavých turnajov, no medzi najväčšie bude celkom určite patriť štvrtý ročník Slovak Floorball Cup, ktorý sa v polovici augusta uskutoční v Bratislave. Na jeseň sa znovu začnú všetky celoštátne, ale aj regionálne súťaže a vrcholom zimy budú už spomínané decembrové MS žien vo Švajčiarsku.



Odoberajte newsletter