Classic oslavuje titul vo Fínsku, najlepšie ženy vo Švajčiarsku má Kloten-Dietlikon

Už piatykrát v sérii oslavujú hráči tímu Classic Tampere titul majstrov Fínska. Ženské superfinále majú za sebou vo Švajčiarsku, majstrovský primát ešte zo sezóny 2018/2019 obhájili florbalistky klubu Kloten-Dietlikon Jets.

 

Classic dominoval vo fínskej najvyššej súťaži v rokoch 2016-2019. Vlani v „krajine tisícich jazier“ titul neudelili vzhľadom na predčasne ukončenú sezónu pre pandémiu nového typu koronavírusu. Elitné družstvo z Tampere sa tentoraz do finále takmer neprebojovalo, v semifinále prehrávalo s Nokian Krp 2:3 na zápasy a iba jedna prehra ho tak delila od vyradenia. Elimináciu však odvrátilo a vo finálovej sérii zvíťazilo nad Esport Oilers jasne 4:0. Classic, ktorý obsadil prvé miesto aj v základnej časti, si zároveň vybojoval účasť na Pohári majstrov 2022, ktorý by sa mal uskutočniť vo švajčiarskom Winterthure v januári budúceho roka. Tretie miesto v rámci play-off F-liigy obsadil tím Nokian Krp. Vo finále ženskej najvyššej súťaže sa vo Fínsku stretnú tímy PSS a SB-Pro. Prvý zápas o titul je na programe 17. apríla.

 

Šampióna za sezónu 2020/2021 už pozná aj švajčiarska najvyššia súťaž žien. V superfinále zvíťazili hráčky favorizovaného tímu Kloten-Dietlikon Jets nad UHV Skorpion Emmental Zollbrück 4:2. Víťaz základnej časti nadviazal na majstrovský titul z ročníka 2018/2019, vlani majstra neurčili. Niekdajší klub slovenskej reprezentantky Kataríny Klapitovej sa celkovým prvenstvom v NLA kvalifikoval na Pohár majstrov 2022. Superfinále mužov je na programe 24. apríla od 17.00 hod. V hre je stále aj náš reprezentant Michal Dudovič, jeho SV Wiler-Ersigen vedie v semifinále nad Grasshopper Club Zürich 3:1 na zápasy a už iba jeden úspešný duel ho delí od postupu do superfinále.



Odoberajte newsletter